Close
Ebben a Wall Street-i felhőkarcolóban tökélyre vitték a home office-t, luxuslakások lettek az irodákból

Ebben a Wall Street-i felhőkarcolóban tökélyre vitték a home office-t, luxuslakások lettek az irodákból

Sok manhattani irodaház küzd kihasználatlansággal a Covid nyomán, de a New York-i pénzügyi negyedben már az elmúlt évtizedben is egyre több lakás kapott helyet.

Most a város egyik történelmét és méretét tekintve is legjelentősebb épületének, a Ralph Walker által tervezett és 1931-ben elkészült, One Wall Street nevű art deco felhőkarcolónak az átalakítási munkálatai fejeződtek be, amelyek nyomán 566 új lakás készült Alsó-Manhattanben.

Ez eddig a város legnagyobb épülete, amely lakáscélú újrahasznosításon esett át. 92 900 négyzetmétert foglalnak el benne a lakóterek, 23 200 négyzetméteren pedig kereskedelmi létesítményeket találni.

A cél az volt, hogy az üres tereket átgondoltan tervezzék át olyan lakásokká, amelyek kiállják az idő próbáját, és továbbra is megfelelnek a modern élet jövőbeli igényeinek is.

A ház megnyitóján egy modellakást mutattak be, amelyet a francia-kaliforniai Guillaume Coutheillas iroda tervezett. Ez az épület egyik legnagyobb rezidenciája, amelyben három hálószobát találunk, ablakaiból pedig a New York-i kikötőt csodálhatjuk meg.

A bútorok és a dekoráció nagy része a mexikóvárosi Atra stúdió munkája és itt látható először. A többi, már tavaly elkészült lakást a Yellow House Architects építésze, Elizabeth Graziolo és Cyril Vergniol francia építész tervezte.

A házban van egy hatszáz négyzetméteres co-working tér is, amit csak a lakók és a vendégeik használhatnak, ennek kialakításában Deborah Berke építész is részt vett. A 38. és 39. emeleten további, a lakók kényelmét szolgáló funkciók találhatók, például egy 23 méteres, üveggel körülvett medence terasszal, egy étterem, bár és étkező szintén a lakóknak.

Manhattanben nem nehéz luxusba futni, ilyen például egy 135 millió dolláros kilátás, ilyen pedig Jon Bon Jovi hétmilliárd forintot érő manhattani lakásából.

(Forrás: Dezeen, Colin Miller/Dezeen)

manhattan | wall street | new york | fordított felhőkarcoló | felhőkarcoló

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram