Kiderült, hol éri meg leginkább autót bérelni

Első ránézésre Spanyolországban egész jól járhatunk. 

Európában Málta mondható a legolcsóbb helynek, ahol autót lehet bérelni, a művelet átlagban mindössze 20,68 fontba (9700 forintba) kerül naponta. A portugáliai Faro szintén kedvező árakat kínál, ott 22,82 fontot (10 700 forintba) kóstál egy nap, míg a harmadik legolcsóbb autóbérlési opciót a törökországi Antalya adja átlagban 23,11 font (10 800 forint)/nappal.

Kicsivel maradt le a dobogóról a ciprusi Páfosz (ahol 24,30 fontért, azaz 11 300 forintért lehet autót bérelni egy napra), és a dél-spanyolországi Sevilla (25,39 font, kb. 11 900 forint). Aztán a spanyolországi Alicante következik (25,41 font), majd az ibériai Valencia (25,42 font) és a ciprusi Larnaca (25,92 font, 12 100 forint). A spanyol Malaga (25,98 font) és a portugáliai Lisszabon (25,99 font) zárja a top 10-et.

A listát a Skyscanner repjegykereső oldal állította össze, méghozzá a számos európai és világméretű célállomásra vetített autókölcsönző szolgáltatásának adatait felhasználva.

Laura Lindsay, a Skyscanner szakértője elmondta, hogy az autókölcsönzés lehetővé teszi, hogy olyan részeit is élvezhessük az utazásnak, amelyeket egyébként alapból lehet, hogy kihagynánk.

"A lenyűgöző tengerparti tájaktól kezdve a városok mélyebb megismeréséig rengeteg előnye van annak, ha a volán mögé ülünk és felfedezzük az adott várost. Az autóbérlés kedvező árú módja lehet a nyaralás alatti közlekedésnek, ha az utazók ismerik a bérléshez és a lehetőségek összehasonlításához szükséges tippeket és trükköket.”

Ehhez kapcsolódóan kiderült, hogy a legjobb ár-érték arányú autóbérlést keresők számára érdemes becélozni Albániát, merthogy ott csökkentek a legnagyobb mértékben az árak az előző évhez képest (egészen pontosan harmincnégy százalékkal). Olaszországgal és Franciaországgal kapcsolatban szintén jó hírek érkeztek, előbbiben huszonhat, utóbbiban tizenhat százalékos árcsökkenés figyelhető meg, a velünk szomszédos Ausztriában tizenöt.

A Skyscanner adatai szerint azoknak, akik Spanyolországban vagy Olaszországban szeretnének autót bérelni, egy héttel az utazás előtt ajánlott azt megtenniük, míg a Franciaországba utazóknak két héttel korábban érdemes intézkedniük.

A OnePollon keresztül kétezer autós körében végzett felmérésből az is kiderült, hogy Franciaország (huszonhét százalék), Spanyolország (huszonegy százalék) és Írország (tizenhárom százalék) számít a legkedveltebb külföldi úti célnak, ahová érdemes autóval menni.

Nemrég megtaláltuk Portugália legszebb faluját, amiről eddig alighanem csak kevesen hallottak, ez a tíz csodálatos portugál hely pedig ragyogó arcát mutatja tavasszal.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

legkedvezőbb | lista | autó | kölcsönzés | autóbérlés

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom