Az elmúlt néhány évben szabályos kultusza alakult ki a kézműves sajtoknak, melyek rajongói a fél várost képesek bejárni azért, hogy a legjobb minőségű termékekhez juthassanak hozzá. Összeállításunkban három fővárosi sajtlelőhelyet mutatunk be, ahol olyan széles választékkal találkozhatunk, hogy garantáltan sajtkülönlegességekkel megrakott textilszatyorral térünk ki onnan.
Zsendice
A Hold utcai piacon található Zsendice célja, hogy bebizonyítsa: a jó sajtokért nem kell Franciaországig menni, hiszen a Bükki Sajt termékei is felveszik a versenyt a nemzetközi kínálattal.
Ettől függetlenül a legjobb külföldi termékek is megtalálhatók kínálatukban, egy igazán színes kóstolótálat tudunk összeválogatni szakértői segítséggel.
Chez Sennerei
A Máriaremetei úton található kisboltban kifejezetten rétiszéna-tejből, azaz Heumilchből készült sajtokat árusítanak, amelyek esszenciálisan jelenítik meg mindazt, amit a tejtermelés legősibb, fenntartható formája jelent.
A kínálatban számos szezonális termék kapható, időről időre érdemes benézni az újdonságokra vadászva.
Abszolút aktualitás jelenleg a diós sajt, amelyben a dió édes, gyümölcsös, kicsit fanyar íze tökéletes harmóniába lép a több hónapig érlelt sajttal.
Ínyencbutik
A Lehel csarnokban található Ínyencbutik közel húsz éve szolgálja ki a nemzetközi sajtimádókat. Kínálatában tradicionális import termékek jelennek meg, közülük messze kiemelkednek a francia, holland és német sajtkülönlegességek.
Hetente változó kínálattal várják a vásárlókat, a legújabb kuriózumok között dióval rétegezett sajttorta és Fourm D'Ambert kéksajt is megtalálható.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: az üzletek Facebook-oldala)
holland | nemzetközi | sajtok | alpesi | francia | sajtválogatás
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!