Hivatalosan is kiderült, melyik országban kerülnek legtöbbször illuminált állapotba az emberek

Nem az alkohol a megoldás a problémák elfedésére, de van egy ország – egészen pontosan egy egész kontinens – ahol meglepően sokszor nyúlnak a pohár után. És bizony általában nem sovány kakaós tejet kérnek.

Egy friss felmérés szerint 2020-ban az emberek átlagosan tizenöt alkalommal "lépték át a Rubicont", kevésbé szofisztikáltan fogalmazva ennyiszer itták magukat részegre. Ausztráliában ez a szám viszont huszonhétre emelkedett – ami majdnem kétszerese a globális átlagnak.

A felmérést a Global Drug Survey végezte, amely huszonkét országban több mint 32 ezer ember alkoholfogyasztási szokásairól érdeklődött. Az eredmények szerint az ausztrálok általában hetente kétszer isznak, ami összhangban van a helyi kormányzati ajánlásokkal. Franciaországban ez a szám heti három estét jelent – utóbbi a legmagasabb érték a világon.

Ami az auszikra nézve további aggodalomra ad okot, hogy azon emberek számát tekintve is a lista első helyén végeztek, akiknek az ivás miatt kellett kapcsolatba lépniük a segélyszolgálattal. A globális átlag 1,2 százalék, Ausztráliában ellenben 3,9 százalék.

Eddig is sejtettük, hogy az ausztrálok szeretnek inni, de vélhetően a nagy országos zárlatok hiánya ebben az évben több "társasági eseménnyel" járt együtt, ez pedig részben magyarázatot adhat az idei statisztikákra.

Általánosságban véve a szakértők a világjárványt okolják a megnövekedett alkoholfogyasztás miatt.

Természetesen semmi baj nincs alkalmanként egy-két pohárral, de ha valaki úgy gondolja, hogy többet iszik, mint kellene, akkor bátran kérje szakember segítségét.

Íme a tíz ország, ahol a felmérés szerint a legtöbbet isznak az emberek:

1. Ausztrália
2. Dánia
3. Finnország
4. USA
5. Egyesült Királyság
6. Kanada
7. Írország
8. Franciaország
9. Svédország
10. Hollandia

Egy Eurostat felmérés pedig azt vizsgálta meg, mennyi alkoholt fogyasztunk Európában napi szinten és elég meghökkentő eredmények jöttek ki. 

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

alkohol | toplista | emberek | isznak | fogyasztás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom