A viktoriánus kor impozáns csodáiért gurulnak most a ralisok

Idén augusztus 27-től szeptember 11-ig másodszor rendezik meg a Six Bridges Rally névre keresztelt transzkontinentális autókázást, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet Európa világörökségi címre esélyes ívhídjaira.

Az utazás kilenc országon és hatezer kilométeren át halad, és Európa hat legnagyobb ívhídját köti össze. A huszonhárom csapat, amely huszonkét autóra és egy motorkerékpárra oszlik, Németországból indult, és érinti Portugáliát, Franciaországot, Svájcot, Liechtensteint, Spanyolországot, Luxemburgot és Belgiumon is.

A Müngsten-híd

A kiindulópont, mely egyben a cél is, a solingeni Müngsten-híd,

a másik öt építmény pedig a Maria Pia-híd és az I. Lajos-híd (Ponte de Dom Luis I.), amelyek a Duero-folyón ívelnek át Portóban, a lombardiai San Michele- vagy Paderno-híd, a franciaországi Garabit-híd és a szintén francia Viaur vasúti viadukt.

A San Michele-híd

A szervezők gondoskodtak arról, hogy az utazás a klasszikus értelemben vett versenyzés hiánya mellett is motiváló és szórakoztató legyen

a résztvevőknek, akik autónként akár 660 eurót is fizettek a részvételért.

A Garabit-viadukt

A sofőrök egy kézikönyvet kaptak, amely a lehetséges útvonalakat és a különböző feladatokat tartalmazza. Ezek elvégzése önkéntes, de mindegyikért pontot lehet kapni. A három legtöbb pontot szerző csapat díjazásban részesül.

A Viaur-viadukt

Aki kedvet kapott ahhoz, hogy lélegzetelállító utakon tekergesse a kormányt, annak elég akár csak a szomszédba átgördülnie, de persze ennél messzebb is találhatunk szívdobogtató izgalmakat.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images)

 

ívhidak | unesco világörökség | rali

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom