Close
Kivételezik a tehetősebb turistákkal az egyik legnépszerűbb karibi sziget

Kivételezik a tehetősebb turistákkal az egyik legnépszerűbb karibi sziget

Jamaika kormánya a sziget északi partvidékén, az Ocho Rios üdülőkörzet közelében fekvő Oracabessától Port Antonióig, Portland község fővárosáig terjedő új zónát alakít ki a “csúcsturizmus” számára.

A “Revere Zone” Oracabessa, Port Maria, St. Ann’s Bay, Runaway Bay és Discovery Bay parti városait foglalja majd magában.

Az Ocho Rios-i Ian Fleming nemzetközi repülőtéren keresztül Jamaikába érkező utazóknak “könnyebb hozzáférést” biztosítanak majd az új övezethez, amint a tervezett új autópályák megépülnek.

Emellett Port Antonióban is zajlanak újjáépítési projektek, hogy növeljék a terület vonzerejét a felső kategóriás utazók számára – nyilatkozta a turisztikai minisztérium  tisztségviselője.

“Ezt az új zónát további nonstop légi járatok fogják segíteni, melyek közvetlenül Ocho Riosba repülnek, könnyebb és közvetlenebb hozzáférést biztosítva szigetünk e gyönyörű régiójához” – mondta Edmund Bartlett, Jamaika idegenforgalmi minisztere. Az újonnan kialakítandó turisztikai övezet több turistát próbál arra ösztönözni, hogy felfedezzék az elsődleges turisztikai városoknak számító Montego Bay-en és Negrilen túli területeket. Így a turizmusból származó bevételeket több emberhez és vállalkozáshoz juttathatják el.

Jamaika látogatottsága a járvány kitörése után erősen megugrott, ami arra késztette a nagy légitársaságokat, hogy bővítsék a szigetre érkező járataikat. A Delta Airlines a járvány óta először indított újra napi Jamaika-járatokat Detroitból és Minneapolisból 2022-ben és már 2023-ra is. A hónap elején pedig a JetBlue közölte, hogy 2022 júliusára negyven százalékkal növeli a kapacitást az Egyesült Államok és Montego Bay között a 2019 júliusi állapotokhoz képest.

Eközben a Time Out utazási magazin idén is megkérdezte a lakosokat, hogy milyen az élet a városukban. Íme, az eredmények. A kérdőívben többek között olyan témák szerepeltek, mint az éjszakai élet, a múzeumok, a randilehetőségek, a zöld területek és a közösségi szellem. Az eredmények több mint húszezer válaszadó tapasztalataiból és szakértők értékeléseiből születtek meg.

(Forrás: TravelPulse, fotók: Unsplash)

karibi | idegenforgalom | Jamaika | tutistazóna | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Magyarországról is látni lehetett a sarki fényt!

Erre a boldog listára került fel Budapest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom