Close
Kivételezik a tehetősebb turistákkal az egyik legnépszerűbb karibi sziget

Kivételezik a tehetősebb turistákkal az egyik legnépszerűbb karibi sziget

Jamaika kormánya a sziget északi partvidékén, az Ocho Rios üdülőkörzet közelében fekvő Oracabessától Port Antonióig, Portland község fővárosáig terjedő új zónát alakít ki a „csúcsturizmus” számára.

A „Revere Zone” Oracabessa, Port Maria, St. Ann’s Bay, Runaway Bay és Discovery Bay parti városait foglalja majd magában.

Az Ocho Rios-i Ian Fleming nemzetközi repülőtéren keresztül Jamaikába érkező utazóknak „könnyebb hozzáférést” biztosítanak majd az új övezethez, amint a tervezett új autópályák megépülnek.

Emellett Port Antonióban is zajlanak újjáépítési projektek, hogy növeljék a terület vonzerejét a felső kategóriás utazók számára – nyilatkozta a turisztikai minisztérium  tisztségviselője.

„Ezt az új zónát további nonstop légi járatok fogják segíteni, melyek közvetlenül Ocho Riosba repülnek, könnyebb és közvetlenebb hozzáférést biztosítva szigetünk e gyönyörű régiójához” – mondta Edmund Bartlett, Jamaika idegenforgalmi minisztere. Az újonnan kialakítandó turisztikai övezet több turistát próbál arra ösztönözni, hogy felfedezzék az elsődleges turisztikai városoknak számító Montego Bay-en és Negrilen túli területeket. Így a turizmusból származó bevételeket több emberhez és vállalkozáshoz juttathatják el.

Jamaika látogatottsága a járvány kitörése után erősen megugrott, ami arra késztette a nagy légitársaságokat, hogy bővítsék a szigetre érkező járataikat. A Delta Airlines a járvány óta először indított újra napi Jamaika-járatokat Detroitból és Minneapolisból 2022-ben és már 2023-ra is. A hónap elején pedig a JetBlue közölte, hogy 2022 júliusára negyven százalékkal növeli a kapacitást az Egyesült Államok és Montego Bay között a 2019 júliusi állapotokhoz képest.

Eközben a Time Out utazási magazin idén is megkérdezte a lakosokat, hogy milyen az élet a városukban. Íme, az eredmények. A kérdőívben többek között olyan témák szerepeltek, mint az éjszakai élet, a múzeumok, a randilehetőségek, a zöld területek és a közösségi szellem. Az eredmények több mint húszezer válaszadó tapasztalataiból és szakértők értékeléseiből születtek meg.

(Forrás: TravelPulse, fotók: Unsplash)

idegenforgalom | tutistazóna | tehetősebb | karibi | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram