Close
Óvatos lépésekkel lazít a korlátozásokon a távol-keleti ország

Óvatos lépésekkel lazít a korlátozásokon a távol-keleti ország

Japánban még mindig szigorú intézkedések érintik a beutazást, szeptembertől azonban enyhít ezeken a kormány.

Az ország két év után júniusban nyitotta meg a határait a turisták előtt, de jelenleg egy nap csak maximum húszezer utazó léphet be, elsősorban szervezett utazások keretében, így annyira nem tolonganak az érdeklődők. A hírek szerint ezen a limiten is lazíthatnak, ötvenezer főre emelve azt, de ami a fő,

szeptember 7-től már nem kell az utazásuk előtt tesztet végeztetniük azoknak, akik három oltást kaptak.

Mint a miniszterelnök Kisida Fumio elmondta, fokozatosan enyhítenek a korlátozásokon, és remélik, hogy hamarosan a fertőzötteket érintő karanténrendszeren is változtathatnak. Jelenleg az országban a járvány hetedik hullámát tartják számon, amelyet az omikron BA.4 és BA.5 variánsai dominálnak. Kedden 343 halálesetet regisztráltak, ami rekordnak számít.

Ugyanakkor nem szeretnének újabb korlátozásokat bevezetni, inkább arra fókuszálnak, hogy a veszélyeztetett lakosok hatékony egészségügyi erőforrásokhoz jussanak. A beutazásról bővebb információk a Konzuli Szolgálat oldalán olvashatók.

Japán legutóbb két kezdeményezés kapcsán került be a hírekbe, az egyik kimondottan meglepő.

(Forrás: Skift, képek: Unsplash)

utazás | korlátozások | teszt | oltás | japán

FOLYTASD EZZEL

Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom