Close
Ez a japán férfi harminckét éve lerajzolja mindazt, amit megevett

Ez a japán férfi harminckét éve lerajzolja mindazt, amit megevett

Kobajasi Icsuo gyönyörűen rajzol, jól főz, és szereti a hasát. Ez önmagában még nem kirívó eset, viszont a férfi tizennyolc éves kora óta hihetetlen részletességgel örökíti meg mindazt, amit elfogyaszt. Fotók helyett viszont inkább rajzol és fest. Igazi gasztrotörténeti lenyomatokat hozott létre. 

Gyakorlatilag egy offline Instagramot hozott létre Kobajasi, aki leginkább felülnézetből szereti rajzolni a szebbnél szebb rameneket, tésztaételeket, színpompás japán salátákat, halas egytálételeket.

A férfi maga is dolgozott szakácsként egy sobatésztát gyártó, gyermekétkeztetéssel foglalkozó helyen, ám komoly betegsége miatt egy ideje otthon van. A rajzolással így sem állt le, már harminckét éve örökíti meg az étkezéseit – fényképezőgép helyett saját kezével. Noteszeket, rajztömböket ugyanúgy használ, de néha sima rajzlapokra alkot.

A rajzok mellé rövid és velős szöveg is társul: Kobajasi tömören vázolja, milyen is volt az étel, megírja a lelőhelyét és az árát is.

Jelenleg körülbelül ezer illusztrációból és kis szövegből áll a több évtizedes kollekció.

Több kiállítást is rendeztek már Japánban a gasztrotörténeti lenyomatokból, sőt, New Yorkban, az Outsider Art Fare nevű vásáron egy Kobajasi-rajz háromezer dollárért talált új gazdára.

Fantasztikusan részletes rajzok, melyek nemcsak esztétikai értékkel bírnak, hanem akár meg is éhezhetünk tőlük, annyira ízlésesek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Colossal)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom