Ez a japán férfi harminckét éve lerajzolja mindazt, amit megevett

Kobajasi Icsuo gyönyörűen rajzol, jól főz, és szereti a hasát. Ez önmagában még nem kirívó eset, viszont a férfi tizennyolc éves kora óta hihetetlen részletességgel örökíti meg mindazt, amit elfogyaszt. Fotók helyett viszont inkább rajzol és fest. Igazi gasztrotörténeti lenyomatokat hozott létre. 

Gyakorlatilag egy offline Instagramot hozott létre Kobajasi, aki leginkább felülnézetből szereti rajzolni a szebbnél szebb rameneket, tésztaételeket, színpompás japán salátákat, halas egytálételeket.

A férfi maga is dolgozott szakácsként egy sobatésztát gyártó, gyermekétkeztetéssel foglalkozó helyen, ám komoly betegsége miatt egy ideje otthon van. A rajzolással így sem állt le, már harminckét éve örökíti meg az étkezéseit – fényképezőgép helyett saját kezével. Noteszeket, rajztömböket ugyanúgy használ, de néha sima rajzlapokra alkot.

A rajzok mellé rövid és velős szöveg is társul: Kobajasi tömören vázolja, milyen is volt az étel, megírja a lelőhelyét és az árát is.

Jelenleg körülbelül ezer illusztrációból és kis szövegből áll a több évtizedes kollekció.

Több kiállítást is rendeztek már Japánban a gasztrotörténeti lenyomatokból, sőt, New Yorkban, az Outsider Art Fare nevű vásáron egy Kobajasi-rajz háromezer dollárért talált új gazdára.

Fantasztikusan részletes rajzok, melyek nemcsak esztétikai értékkel bírnak, hanem akár meg is éhezhetünk tőlük, annyira ízlésesek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Colossal)

ramen | japány konyha | rajz | recepteskönyv | receptek

FOLYTASD EZZEL

Kávézót nyitnál? Vagy épp vendégházat? - formabontó képzésekkel vár a Laba és a Skvot

Ezeket az ételeket tedd először a grillre

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom