Close
Két év után nyit ez az ország, és máris oltás és teszt nélkül utazhatunk, de csak egy feltétellel

Két év után nyit ez az ország, és máris oltás és teszt nélkül utazhatunk, de csak egy feltétellel

Japán élete új szakaszba lép.

Korábban írtunk arról, hogy Japán több szakaszban oldja fel a beutazási korlátozásokat: először százhat országból napi tízezer vendéget fogadott, akik azonban nem turisták, hanem üzleti utazók vagy diákok voltak. A következő szakaszban három oltást kapott tesztutazók érkezhettek kis turistacsoportokban az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Thaiföldről és Szingapúrból.

A június 10-től kezdődő harmadik szakaszban már több országból, így Magyarországról is beléphetnek turisták, de csak akkor, ha szervezett úttal érkeznek.

Az egyes országokat a járványhelyzettől függően piros, sárga és kék kategóriákba sorolják, és ez dönti el, hogy szükség van-e igazolásokra a belépéshez.

Magyarország a kék kategóriába tartozik, ahonnan oltás, karantén és teszt nélkül lehet beutazni.

Az utazási irodák idegenvezetői gondoskodnak arról, hogy a látogatók viseljék a maszkot, amikor szükséges, és minden turistának egészségügyi biztosítást is kell kötnie. Naponta összesen maximum húszezer ember léphet be az országba, de ebbe beletartoznak a hazatérő lakosok is. A japán kormány közlése szerint a teljes újranyitásnak nincs határideje, és akár újra szigorodhatnak a feltételek, ha romlik a járványhelyzet.

És hogy miért is érdemes Japánba utazni? Például a keleti Orient Expresszért, vagy azért, hogy tanúi legyünk a múlt és a futurisztikus jelen találkozásának.

(Forrás: Travel and Leisure, Japán Külügyminisztérium, képek: Unsplash)

korlátozások feloldása | japán | határnyitás | újranyitás | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Nem gondolnánk, de bizony a home office lehetősége új távlatokat nyit az utazások terén

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram