Ha ezeket látod, amikor belépsz az étterembe, biztos lehetsz benne, hogy jó helyen jársz

A népszerű turistacélpontokon nem mindig könnyű megtalálni a turistacsapdák között a legjobb éttermeket, de van néhány jel, ami segíthet.

Ezeket pedig a Reddit utazói osztották meg arra a kérdésre válaszolva, hogy mik azok a jelek, melyek elárulják, hogy az adott éttermet szeretni fogják azok, akik szeretnek jót enni.

"Ha hétfő este, a hét legcsendesebb estéjén tele van a hely."

"Ha tiszta az étlap és az asztal. És rendezett a fürdőszoba is. Rendelés előtt rendszerint elmegyek kezet mosni, mert egy elfogadhatóan tiszta fürdőszoba valószínűleg elfogadhatóan tiszta konyhát is jelent." – írta egy másik kommentelő.

Ha az étteremnek koncentrált, egyoldalas étlapja van, az általában elég jó jel."

"Ez azt jelenti, hogy a szakácsaik specialistákká váltak, és általában minden felsorolt ételt jól készítenek. Ezzel szemben, ha egy étteremnek óriási, többoldalas étlapja van, az épp az ellenkezőjére figyelmeztet."

"Ha jó illatok csapják meg az orrod, amikor belépsz. A legjobb éttermekből, melyekben eddig jártam, fantasztikus illatok áradtak, amint kinyitottam az ajtót."

Jó jelnek veszem, ha egy étteremben mindenféle korosztályt megtalálok."

"Ha csak fiatalok vannak, akkor az étterem talán túl trendi vagy csak a TikTok-on népszerű, míg ha csak az idősebbek szeretik, az étel és/vagy a hangulat kissé sablonos és steril lehet. De ha minden korosztályból vannak emberek, az azt jelzi, hogy mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelő ételt."

"Amikor belépek egy étterembe, általában gyorsan végigpásztázom az asztalokat, és megfigyelem, hogyan fejezik be az étkezést az emberek. Jó jel, ha csak mosolyognak, de nem beszélgetnek, mert túlságosan lefoglalja őket az étel."

Ez a hihetetlenül hangulatos étterem Európa legjobb rooftop bárja, itt pedig az egyes kontinensek legjobb vendéglátóhelyeit láthatod.

(Forrás: Buzzfeed, képek: Unsplash, Getty Images)

tippek | jó hely | turistacsapda | étterem | jelek

FOLYTASD EZZEL

Megvan, miért nem vajazzák meg a szendvicseiket az amerikaiak?

Kipróbáltuk, működik: egyszerű megoldás a konyhai élet legkínzóbb problémájára

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom