Ha ezeket látod, amikor belépsz az étterembe, biztos lehetsz benne, hogy jó helyen jársz

A népszerű turistacélpontokon nem mindig könnyű megtalálni a turistacsapdák között a legjobb éttermeket, de van néhány jel, ami segíthet.

Ezeket pedig a Reddit utazói osztották meg arra a kérdésre válaszolva, hogy mik azok a jelek, melyek elárulják, hogy az adott éttermet szeretni fogják azok, akik szeretnek jót enni.

"Ha hétfő este, a hét legcsendesebb estéjén tele van a hely."

"Ha tiszta az étlap és az asztal. És rendezett a fürdőszoba is. Rendelés előtt rendszerint elmegyek kezet mosni, mert egy elfogadhatóan tiszta fürdőszoba valószínűleg elfogadhatóan tiszta konyhát is jelent." – írta egy másik kommentelő.

Ha az étteremnek koncentrált, egyoldalas étlapja van, az általában elég jó jel."

"Ez azt jelenti, hogy a szakácsaik specialistákká váltak, és általában minden felsorolt ételt jól készítenek. Ezzel szemben, ha egy étteremnek óriási, többoldalas étlapja van, az épp az ellenkezőjére figyelmeztet."

"Ha jó illatok csapják meg az orrod, amikor belépsz. A legjobb éttermekből, melyekben eddig jártam, fantasztikus illatok áradtak, amint kinyitottam az ajtót."

Jó jelnek veszem, ha egy étteremben mindenféle korosztályt megtalálok."

"Ha csak fiatalok vannak, akkor az étterem talán túl trendi vagy csak a TikTok-on népszerű, míg ha csak az idősebbek szeretik, az étel és/vagy a hangulat kissé sablonos és steril lehet. De ha minden korosztályból vannak emberek, az azt jelzi, hogy mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelő ételt."

"Amikor belépek egy étterembe, általában gyorsan végigpásztázom az asztalokat, és megfigyelem, hogyan fejezik be az étkezést az emberek. Jó jel, ha csak mosolyognak, de nem beszélgetnek, mert túlságosan lefoglalja őket az étel."

Ez a hihetetlenül hangulatos étterem Európa legjobb rooftop bárja, itt pedig az egyes kontinensek legjobb vendéglátóhelyeit láthatod.

(Forrás: Buzzfeed, képek: Unsplash, Getty Images)

turistacsapda | tippek | jelek | jó hely | étterem

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom