Ezért az épületért igazán irigyeljük az egyetemistákat, akik a Johns Hopkins-ra járnak

A New York-i székhelyű Ennead Architects és a Rockwell Group újította fel a washingtoni Johns Hopkins Egyetem Bloomberg Központjána épületét. Méghozzá nem is akárhogyan.

A 40 400 négyzetméteres épület interdiszciplináris oktatási és rendezvényközpontként működik majd, amelyet az egyetemisták mellett a nagyközönség is igénybe vehet.

A Pennsylvania Avenue 555. szám alatt található, tízemeletes központ tereit úgy alakították ki, hogy a "demokratikus társadalmat" idézzék, a nagy központi átriummal, amelynek középpontjában, látszólag felfüggesztve lebegnek a konferencia- és tantermek.

A központi lépcsősor közepébe padok ékelődnek, miután a tervezők sokféle találkozóhelyet akartak alkotni a kis szobáktól  a nagy termekig, hogy a legkülönfélébb eseményeknek adhassanak otthont a meghitt hangulatú döntéshozói reggeliktől a nagyszabású globális konferenciákig.

Mint az építészek elmondták, a nagy, átlátszó tanterem, és az átrium oldalain lombházszerűen egymásra épült üveg tantermek valamint nyitott társalgók szabad kilátást nyújtanak a dolgozó közösség tagjaira, felidézve az akadémia és a demokratikus társadalom nyitottságát.

Az épületben harminnyolc tantermet, egy könyvtárat, egy multimédiás stúdiót és huszonhat tanulószobát találunk, emellett három emeletet foglalnak el a konferenciaközpontok, de vannak irodák, banketthall, fitneszközpont és egy 375 férőhelyes színházterem is, sőt, még egy 1586 négyzetméteres kültéri terasszal is bővültek a lehetőségek.

A homlokzatot szintén felújították, hogy tükrözze a környező épületek, például John Russell Pope Nemzeti Művészeti Galériája és IM Pei Nemzeti Galéria East Building építészeti nyelvezetét. A felület Pink Tennesse márványból készült, amelybe üvegfüggönyfal épült, bronzzal és rézzel díszített vízszintes, árnyékolókkal, amelyek védelmet nyújtanak a meleg ellen, ha szükséges, mert az eltolt elemek több fényt engednek be a térbe.

A belső színpalettát a fa falburkolatok és panelek melegtónusú keveréke határozza meg, a padlót terrazzo csempe, tégla- és fa padlólapok borítják, és földes vörös, kék és szürke árnyalatok egészítik ki.

A Rockwell Group korábban idilli pillanatokat megidéző parkot csinált egy washingtoni múzeumból, és nekik köszönhető ez az indonéz étterem is.

(Forrás: Dezeen, képek: Jennifer Hughes és Alan Karchmer/Dezeen)

egyesült államok | építészet | John Hopkins Egyetem | washington | felújítás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom