Hidak alá telepíthető kabinokkal oldanák meg a hajléktalan-kérdést

Az egymástól elkülönülő, ám mégis összefüggő kabinokat a hidak alatti üres területeken állítanák fel a legújabb elképzelések szerint.

A társadalmi problémák megoldása gyakran foglalkoztatja a dizájnereket. Most Shail Patel dolgozott ki egy egészen különleges koncepciót a Midjourney mesterséges intelligencia tervezőeszköz segítségével. A hajléktalan-kérdést moduláris elemek sorozatával oldaná meg, amellyel

fenntartható, biztonságos és méltó környezetet teremtene az otthontalanok számára.

A kapszulák tulajdonképpen önálló lakóterek, ahol privát szférát és kényelmet biztosítanak

bőséges természetes fénnyel, szellőztetéssel, fűtő- és hűtőrendszerekkel, környezetbarát, ugyanakkor rendkívül tartós anyagokól. A kabinok gyorsan telepíthetők, könnyen összeszerelhetők és egyszerűen bővíthetők szükség esetén. A szerkezetek napelemeket és esővízgyűjtő rendszereket is tartalmaznának.

A lakók biztonsága érdekében a telephelyeket a legkorszerűbb biztonsági rendszerrel látnák el, emellett szociális munkásokkal és egészségügyi szakemberekkel dolgoznak együtt, hogy egyéb, támogató szolgáltatásokat is biztosítani tudjanak a hajléktalanoknak.

A mesterséges intelligencia mostanában szárnyal. Már a tökéletes étel-ital párosítást is elvégzi helyettünk, újraalkotja Picasso titkos festményét és világhírű alkotások restaurálási munkáját is támogatja.

(Forrás: Designboom, képek: Shail Patel)

kabin | mesterséges intelligencia | kapszula | kabinház | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom