Close
Hidak alá telepíthető kabinokkal oldanák meg a hajléktalan-kérdést

Hidak alá telepíthető kabinokkal oldanák meg a hajléktalan-kérdést

Az egymástól elkülönülő, ám mégis összefüggő kabinokat a hidak alatti üres területeken állítanák fel a legújabb elképzelések szerint.

A társadalmi problémák megoldása gyakran foglalkoztatja a dizájnereket. Most Shail Patel dolgozott ki egy egészen különleges koncepciót a Midjourney mesterséges intelligencia tervezőeszköz segítségével. A hajléktalan-kérdést moduláris elemek sorozatával oldaná meg, amellyel

fenntartható, biztonságos és méltó környezetet teremtene az otthontalanok számára.

A kapszulák tulajdonképpen önálló lakóterek, ahol privát szférát és kényelmet biztosítanak

bőséges természetes fénnyel, szellőztetéssel, fűtő- és hűtőrendszerekkel, környezetbarát, ugyanakkor rendkívül tartós anyagokól. A kabinok gyorsan telepíthetők, könnyen összeszerelhetők és egyszerűen bővíthetők szükség esetén. A szerkezetek napelemeket és esővízgyűjtő rendszereket is tartalmaznának.

A lakók biztonsága érdekében a telephelyeket a legkorszerűbb biztonsági rendszerrel látnák el, emellett szociális munkásokkal és egészségügyi szakemberekkel dolgoznak együtt, hogy egyéb, támogató szolgáltatásokat is biztosítani tudjanak a hajléktalanoknak.

A mesterséges intelligencia mostanában szárnyal. Már a tökéletes étel-ital párosítást is elvégzi helyettünk, újraalkotja Picasso titkos festményét és világhírű alkotások restaurálási munkáját is támogatja.

(Forrás: Designboom, képek: Shail Patel)

mesterséges intelligencia | kapszula | kabin | hajléktalan | kabinház

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mintha csak a táj emelte volna ki magából ezt a meseszép mexikói kőházat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram