Close
Csillagnézés forró fürdővel: így fest Észak-Amerika egyetlen jéghotele

Csillagnézés forró fürdővel: így fest Észak-Amerika egyetlen jéghotele

A világ talán legismertebb jéghotele Svédországban található, de Kanadának is megvan a maga látványos szállása.

A Quebec mellett lévő Hôtel de Glace, akárcsak európai társa, minden évben más dizájnnal és tematikus szobákkal várja a látogatókat, ahol meleg hálózsákokkal, esetleg kandallóval, pezsgőfürdővel és szaunával lehet átvészelni a fagyokat. A szállóban van egy északi relaxációs övezet a csillagnézőknek szabadtéri szaunával és forró fürdővel.

Az érkezőknek jégpoharakban felszolgált welcome drink jár, és ki lehet próbálni az esténként kivilágított korcsolyapályát, a huszonnégy csúszdát és a szánkódombot is.

Azokra is gondoltak, akik helyben jönnek rá, hogy a jégből készült falak nem nekik valók: a foglalás mellé mindenki megkapja a lehetőséget, hogy a szomszédos, négycsillagos Hôtel Valcartierben töltse az éjszakát, ahol a termálfürdőben is át lehet melegedni.

Egy éjszakára az árak 400 dollárnál kezdődnek, de már 25 dollárért lehet napközben látogatást tenni, és virtuálisan is bejárhatjuk a hófehér hotelt.

A kanadai és a svéd hotelen kívül itt találjuk a legmenőbb jégből készült szentélyeket.

(Forrás és képek: Travel and Leisure)

kanada | Hôtel de Glace | jéghotel | quebec

FOLYTASD EZZEL

Melyik a legbiztonságosabb hely a repülőn? Ez a kutatás elárulja

Újabb állomásokkal bővül az európai hálókocsis hálózat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram