Close
Megközelíthetetlennek tűnő helyre épült ez a káprázatos kanadai ház

Megközelíthetetlennek tűnő helyre épült ez a káprázatos kanadai ház

Kanada fenséges hegyei ölelik körbe ezt a fantasztikus betonvillát, ami olyan sziklákon áll, amiken nem is értjük, hogy lehetett építkezni.

A brit Gort Scott építészstúdió felelt a The Rock nevű villáért, amelyet Whistlerben, egy kanadai hegyi természetvédelmi övezetben építettek fel. A házból elképesztő kilátás nyílik a környező hegyekre, fenyvesekre és az Alta-tóra.

Az alapvetően betondomináns házat az építészek sok fa és réz részlettel és tágas teraszokkal törték meg, hogy az alapvetően rideg anyagből készült épület mégis levegős, napsütéses érzetet keltsen a lakóknak.

A dizájnban az építészek arra törekedtek, hogy harmóniát teremtsenek a drámai tájjal és játékosan használják a fény-sötétség vagy épp a nyitott és zárt terek kontrasztjait.

A tervezés előtt az építészek öt napot töltöttek a telken, hogy magukba szívják a környezet karaktereit: az időjárást, a topográfiát, a növényvilágot és a kilátást.

Az építészek ezek alapján egy összességében négyszintes házat terveztek, ahol minden szobában pontosan meghatározták, milyen lesz a fény és az egyedi kilátás.

A főépület három emeletes, ebben hat hálószobát találunk, a negyedik rész pedig egy kéthálós vendégszárnyként funkcionál, a kettőt pedig egy feszített víztükrű medencében végződő terasz köti össze.

A házról egy kisfilm is készül, szerintünk érdemes megkattintani!

Minket azonnal levett a lábáról. Még több csodás enteriőrben merülnél el? Akkor mutatjuk, melyek vettek le mostanában a lábunkról: például ez az ezeréves umbriai kastélyszálló, amit élőben is láttunk és elállt a szavunk, ez a corten acéllal burkolt, csodálatos ház, de őszintén szólva Vajna Timi kétmilliárdos hollywoodi álomvillájába is azonnal beköltöznénk.

(Fotók: Rory Gardiner)

| alta-tó | ház | szikla | beton

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram