Ezek Károly király legfurcsább étkezési szokásai

Nagy-Britanniának meglehetősen vegyes a megítélése akkor, ha gasztronómiáról van szó. A király azonban nagyjából azt ehet, amit akar és úgy, ahogy akarja. Úgy tűnik, III. Károly király ezt a privilégiumát ki is használja, tucatnyi fura étkezési szokásával talán ki is maxolja. Összegyűjtöttünk ezekből párat.

III. Károly király hajlamos kihagyni az ebédet. Ehelyett gyakran választ egy tartalmas, vitaminokban gazdag reggelit. Különösen rajong a friss, lokális gyümölcsökért és magvakért. Villásreggelire nem egyszer sajtos sült tojást kér. Annak ellenére, hogy Nagy-Britanniában nemzeti ételnek számít a fish and chips, az uralkodónak ez nem szerepel az étrendjében.

Károly részben növényi alapú étrendet követ. Úgy tudni, az utóbbi időben hetente két nap nem fogyasztott sem húst, sem halat, heti egyszer pedig teljesen vegán módon táplálkozik, azaz állati eredetű élelmiszereket sem eszik.

Nyilvános szerepléseikor még szigorúbb önmagával szemben,

hiszen nem szeretné, ha előnytelen képek készülnének róla. A mindig elegáns és kifinomult kisugárzást keltő uralkodó ezért nem eszik olyankor tésztát, kagylót vagy krumplit sem.

Az uralkodó nemcsak a lokális alapanyagokat részesíti előnyben, de szereti maga megfogni például a lazacát. Erre a Balmoral kastély közelében van lehetősége, ahol gyakran gombászik is. Úgy tudni, egy ilyen gombagyűjtő útja során értesült arról, hogy édesanyjának, II. Erzsébetnek rosszra fordult az egészségi állapota.

III. Károly király szereti a mézet, melyet a saját méhészetében állítanak elő. A becslések szerint húszezer méhből álló kolóniát örökölt II. Erzsébet királynőtől, sőt, úgy tudni

David Beckhamtől koronázási ajándékként is egy üveg különleges mézet kapott.

Az uralkodó természetesen rendszeresen fogyaszt teát is, kedvence a darjeelingi indiai tealevél, italát tejjel és mézzel ízesíti. A zöld teát is szereti, de pontosan három percig kell főzni, és a fekete teának ötperces meredekségűnek kell lennie ahhoz, hogy elfogyassza. Az udvari pletykák szerint III. Károly király nem rajong a fokhagymáért, de nagy rajongója az olasz ételeknek.

A csokoládét nem, a kekszet azonban annál jobban szereti. Olyannyira rajong érte, hogy saját kekszbizniszt is elindított, amiről trónra lépését követően le kellett mondania. De nem veti meg a Martinit és a sajtot sem.

A főtt tojására pedig különösen háklis.

Úgy tudni, kifejezetten ragaszkodik ahhoz, hogy a reggelire készített lágytojását pontosan négy percig főzzék, hogy a sárgája élénksárga és lágy maradjon.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

étrend | károly | király | étkezési szokás | uralkodó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom