Már nem tilthatják a toplesst a mediterrán nyaralóhelyen

Míg Spanyolország egyes részei éppen nemrég szigorítottak az öltözködési szabályaikon, Katalónia lazított az elvárásokon, legalábbis a nyilvános uszodákban.

Bár a topless fürdőzéshez való jogot már egy 2020-as katalán, egyenlőséget célzó törvény előírta, néhány városi uszoda továbbra is tiltotta a gyakorlatot, ami miatt minden nyáron több tucatnyi panasz érkezett.

Most azonban a tartományi kormány felszólította a helyi hatóságokat, hogy tiltsák meg a megkülönböztetés minden formáját, mert

a nők topless fürdőzésének megakadályozása "kirekeszti a lakosság egy részét, és sérti az emberek testükkel kapcsolatos szabad döntéshez való jogát.

A dokumentum szerint a helyi hatóságoknak "védekezniük kell a bármilyen indítékú diszkrimináció ellen a nemet, a nemi hovatartozást, a vallási meggyőződést vagy az öltözködést érintően is. A levél arról is ír, hogy engedélyezni kell a szoptatást, és a teljes testet fedő fürdőruhák, vagyis elsősorban a muszlim vallás által előírt burkini használatát.

A regionális kormány akár ötszázezer euróig terjedő bírságot iskiszabhat a városházára, amely megsérti a normát.

Korábban Göttingen és Berlin is meghozta a döntést, hogy nem muszáj felvenniük a nőknek a bikinifelsőt.

(Forrás: BBC, képek: Unsplash)

spanyolország | uszoda | topless | katalónia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom