Berlin kiáll a nők egyenjogúsága mellett: nem muszáj felvenni a bikinifelsőt az uszodában

A német főváros bejelentette, hogy az egyenjogúság nevében hamarosan a nők is úszhatnak fürdőruhafelső nélkül.

Tavaly Göttingen döntött így, de az egész azzal kezdődött, hogy még 2020-ban egy nő az egyenlő bánásmódért felelős állami hivatalhoz fordult, mert nem úszhatott félmeztelenül. A panaszra válaszul most a berlini fürdőket üzemeltető szervezet is úgy döntött, hogy megváltoztatja az öltözködési szabályait.

Az ombudsman üdvözölte a hírt, hogy nemcsak egyenlő jogokat kapnak a berliniek az uszodákban nemtől függetlenül, de az alkalmazottaknak is pontosan lefektetett szabályozás lesz a kezükben az eddigi homályos előírások helyett.

Ugyanakkor a hivatal felhívta a figyelmet arra is, hogy az új szabályozást következetesen kell majd képviselni, és nem szabad több toplessezőt kitiltani, bár az egyelőre nem világos, hogy az új irányelvek mikor lépnek életbe.

Korábban, ha egy nő bikinifelső nélkül akart úszni, akkor megkérték, hogy takarja el a mellét, de bizonyos esetekben akár arra is felszólíthatták, hogy hagyja el az uszodát, és  megtilthatták, hogy visszatérjen.

A világ legjobb szállodai medencéiben talán (még) nem úszhatnak félmeztelenül a nők, de ez valószínűleg nem sokunkat akadályozna meg abban, hogy kipróbáljuk őket. Persze, egy medencét nemcsak úszásra lehet használni.

(Forrás: AP News, képek: Getty Images)

nők | topless | uszoda | berlin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom