Close
Berlin kiáll a nők egyenjogúsága mellett: nem muszáj felvenni a bikinifelsőt az uszodában

Berlin kiáll a nők egyenjogúsága mellett: nem muszáj felvenni a bikinifelsőt az uszodában

A német főváros bejelentette, hogy az egyenjogúság nevében hamarosan a nők is úszhatnak fürdőruhafelső nélkül.

Tavaly Göttingen döntött így, de az egész azzal kezdődött, hogy még 2020-ban egy nő az egyenlő bánásmódért felelős állami hivatalhoz fordult, mert nem úszhatott félmeztelenül. A panaszra válaszul most a berlini fürdőket üzemeltető szervezet is úgy döntött, hogy megváltoztatja az öltözködési szabályait.

Az ombudsman üdvözölte a hírt, hogy nemcsak egyenlő jogokat kapnak a berliniek az uszodákban nemtől függetlenül, de az alkalmazottaknak is pontosan lefektetett szabályozás lesz a kezükben az eddigi homályos előírások helyett.

Ugyanakkor a hivatal felhívta a figyelmet arra is, hogy az új szabályozást következetesen kell majd képviselni, és nem szabad több toplessezőt kitiltani, bár az egyelőre nem világos, hogy az új irányelvek mikor lépnek életbe.

Korábban, ha egy nő bikinifelső nélkül akart úszni, akkor megkérték, hogy takarja el a mellét, de bizonyos esetekben akár arra is felszólíthatták, hogy hagyja el az uszodát, és  megtilthatták, hogy visszatérjen.

A világ legjobb szállodai medencéiben talán (még) nem úszhatnak félmeztelenül a nők, de ez valószínűleg nem sokunkat akadályozna meg abban, hogy kipróbáljuk őket. Persze, egy medencét nemcsak úszásra lehet használni.

(Forrás: AP News, képek: Getty Images)

uszoda | nők | berlin | topless

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram