Újabb, finoman szólva is egzotikus országba utazhatunk a védettségi kártyával

Az országot északról és nyugatról Oroszország, keletről Kína, délről Kirgizisztán, Üzbegisztán és Türkmenisztán, délnyugatról pedig a Föld legnagyobb tava, a Kaszpi-tenger határolja. A világ 9. legnagyobb területű országa és legnagyobb területű tengerpart nélküli országa. Kitalálod, melyik ország az? 

Szóval a megfejtés: a bizonyára különleges titkokat rejtő, kiaknázatlan szépségeivel csalogató, felfedezésre váró gyöngyszem, Kazahsztán nyílik meg a beoltott magyarok előtt. Magyarország ugyanis megállapodott Kazahsztánnal, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait, és szabad utazást engednek az állampolgáraiknak az országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltottak őket, erről jelent meg rendelet a Magyar Közlönyben.

Kazahsztánnal együtt már 17 országgal van ilyen egyezség: a korábbi megállapodások alapján

Marokkó, Albánia, Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Grúzia, Horvátország, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia és Törökország fogadja el a magyar védettségi igazolványt, hozzájuk csatlakozik Kazahsztán.

A védettségi igazolvány mellett hamarosan érkezik az uniós védettségi kártya is, amellyel a tervek szerint július 1-jétől lehet majd szabadon utazni az Európai Unión belül. Ez az egységes uniós védettségi igazolvány nemcsak védőoltást, de negatív PCR-tesztet, at antigéngyorstesztet és a víruson való átesettséget is megmutatja majd digitális vagy analóg formában.

Szintén friss hír, hogy Magyarország 5,5 millió beoltottnál eltörlik a maszkhasználatot és sok szolgáltatás nyílik meg védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek, valamint hat országból elég csak a személyi a Magyarországra történő beutazáshoz.

(Fotók: Unsplash, forrás: Telex, Wikipédia)

védettségi kártya | csehország | marokkó | ország | eu

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom