Megvan, miért nem vajazzák meg a szendvicseiket az amerikaiak?

Néha egy véletlenszerű TikTok-videó kell ahhoz, hogy ilyen kérdéseket feltegyünk.

Ebben az esetben egy Amanda Rollins nevű, Párizsban élő amerikai influenszer a ludas, aki hamar felkapottá vált videójában  elmagyarázta, hogy a franciák –  szerinte – nagyon furcsa dolgot tesznek: vajat kennek a szendvicsükre.

"Amit ők csinálnak, az olyan, mint egy klasszikus szendvics: sonka, sajt és vaj. Szó szerint, csak kenik rá – nincs majonéz, nincs mustár, csak vaj" – mondja a videóban. Sokan ezt "undorítónak" tarthatják, szerinte valójában nagyon finom.

Az amerikai követők jelentős része kinevette Rollinst ezért az elemzésért,

holott rávilágított arra a kevéssé ismert tényre, hogy az amerikaiak nem értik, hogy vajat is lehet ám kenni a szendvicsre, nem csak majonézt.

De miért is nem népszerűek a vajas szendvicsek az Egyesült Államokban?

A magyarázat ott keresendő, hogy a csokoládéhoz hasonlóan az amerikai vaj nagy része is a lazább szabályozás miatt nem megfelelő minőségű; az európai vajnak magasabb vajzsírszázalékot kell tartalmaznia, mint az amerikainak, ezek a plusz százalékok pedig rengeteg ízt adnak hozzá.

Az amerikai vajat javarészt főzéshez és sütéshez készítik, és hacsak a fogyasztók nem járnak utána egy jobb minőségűnek, alapból nem sokat ad hozzá egy szendvicshez.

Bár a rizs elkészítése rendkívül egyszerűnek tűnik, milliónyi buktatója van. Könnyedén gumiszerűvé válhat, zabkása állaga lehet. Ha azonban tökéletes textúrát szeretnénk elérni, érdemes kipróbálni egy pofon egyszerű konyhai praktikát.

(Forrás: The Guardian, fotók: Getty Images)

vaj | kenyér | szendvics | konyha

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom