Ezen a kerékpártúrán kiderül, miért Toszkánáért dobog a szívünk

A Tuscany Trail olyanoknak szól, akik Olaszország egyik legszebb vidékén nem elégednek meg annyival, hogy felcsapva a közhelyútikönyv harmadik oldalát, vicces(nek mondott) képeket készítve megállítják a dülöngélő ferde tornyot Pisában.

Toszkána a világ azon pontjai közé tartozik, ahová már akkor visszavágyunk, amikor még éppen csak kijelentkeztünk valamelyik fényűző butikhotelből, és elindultunk a repülőtérre.

Érthető, hiszen a költői tájakkal, szőlővel borított lankákkal, vöröstéglás házakkal, és olykor giccsbe forduló naplementékkel megfestett itáliai régió az első látásra szerelem nagybetűs definíciója.

A minden ízében csodás tájegység eszenciáját talán egy országutakon és kevésbé fősodorban lévő ösvényeken, erdei utakon és reneszánsz kisvárosokon átívelő kerékpártúrán lehet igazán magunkba szívni.

Pontosan erről szól az északról délre tartó Tuscany Trail, amely Toszkána legszebb területein kanyarogva ad olyan élményt a kihívást bevállalóknak, amit egészen biztosan nem fognak elfelejteni soha.

Mindenekelőtt nem árt tisztázni, hogy a nyár elején induló túra nem verseny. Nem osztanak érmeket a végén, nincsenek helyezések. Nem a mennyiség, hanem a minőség számít, a legfontosabb pedig az, hogy a résztvevők megismerkedjenek Toszkánával, jól érezzék magukat, és emlékeket gyűjtsenek.

Felkészületlenül viszont semmiképp sem szabad nekivágni az ötszázötven kilométeres etapnak, amely június első napján rajtol Massa városából.

A hatodik alkalommal kiírt túrára várhatóan harminc országból érkeznek pedált taposni, kiváló borokat kortyolgatni, autentikus itáliai gasztronómiai remekeket kóstolni, a szabad ég alatt aludni, esőben elázva tekerni, barátokat, élményeket szerezni. Élni.

(Fotók: Unsplash, Tuscanytrail.it)

tuscany trail | olaszország | erdő | kaland | toszkána

FOLYTASD EZZEL

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ez az egzotikus hely lesz a következő téli nyaralások favoritja!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom