Close
Könnyebben utazhatunk ezután a távol-keleti országba

Könnyebben utazhatunk ezután a távol-keleti országba

A Kínai Népköztársaság területére utazóknak eddig regisztrálniuk kellett az alap- és egyéb egészségügyi adataikat, illetve nyilatkozniuk kellett az utazást megelőző negyvennyolc órában készült PCR vagy antigén tesztjük eredményéről. 

Most azonban leegyszerűsödnek a folyamatok, mert szerdától kezdve nem kell Covid-tesztet végeztetniük azoknak, akik az országba akarnak utazni.

Kína januárban szüntette meg a külföldről hazaérkező állampolgáraira és a turistákra vonatkozó karanténkövetelményeket, az elmúlt hónapokban pedig fokozatosan bővítette azon országok listáját, ahová a kínaiak utazhatnak,

ezzel párhuzamosan pedig növelte a nemzetközi járatok számát is.

Peking csak decemberben vetett véget a szigorú belföldi nulla Covid politikának, ami drákói korlátozásokkal, időnként egész városok lezárásával és a fertőzöttek hosszas karanténba zárásával járt.

A jóslatok szerint hamarosan Kína uralja majd a globális utazási piacot

(Forrás: AP News, Konzuli Szolgálat, képek: Getty Images, Unsplash)

koronavírus | covid | korlátozás | teszt | kína

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram