Könnyebben utazhatunk ezután a távol-keleti országba

A Kínai Népköztársaság területére utazóknak eddig regisztrálniuk kellett az alap- és egyéb egészségügyi adataikat, illetve nyilatkozniuk kellett az utazást megelőző negyvennyolc órában készült PCR vagy antigén tesztjük eredményéről. 

Most azonban leegyszerűsödnek a folyamatok, mert szerdától kezdve nem kell Covid-tesztet végeztetniük azoknak, akik az országba akarnak utazni.

Kína januárban szüntette meg a külföldről hazaérkező állampolgáraira és a turistákra vonatkozó karanténkövetelményeket, az elmúlt hónapokban pedig fokozatosan bővítette azon országok listáját, ahová a kínaiak utazhatnak,

ezzel párhuzamosan pedig növelte a nemzetközi járatok számát is.

Peking csak decemberben vetett véget a szigorú belföldi nulla Covid politikának, ami drákói korlátozásokkal, időnként egész városok lezárásával és a fertőzöttek hosszas karanténba zárásával járt.

A jóslatok szerint hamarosan Kína uralja majd a globális utazási piacot

(Forrás: AP News, Konzuli Szolgálat, képek: Getty Images, Unsplash)

covid | koronavírus | kína | tesztkötelezettség | teszt

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom