A hónap végéig fokozatosan megszűntetik a koronavírus elleni tesztkötelezettséget a Kínából érkezők számára

Az uniós tagállamok megállapodtak abban, hogy a hónap végéig fokozatosan megszüntetik a Kínából érkező utazók indulás előtti koronavírus tesztkötelezettségét.

Komoly fejfájást okozott Kína a múlt hónapban, miután megnyitották határaikat és könnyítettek rendkívül szigorú, zéró Covid-politikájukon is. Ezzel párhuzamosan ugyanis egy újabb járványhullám indult meg, az Európai Unió pedig tartott attól, hogy Kína nem ad megfelelő tájékoztatást és átlátható jelentést a vírushelyzetről.

Ennek eredményeként vezette be az EU a Kínából érkező utazók tesztkötelezettségét.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, Olaszország volt az egyik első európai ország, amely szigorította a korlátozásokat, január végén pedig elsők között enyhített. Hasonlóan járt el Franciaország, Svédország, Hollandia, Belgium és Ciprus is. Most az Európai Unió tagállamai és a schengeni övezet országai közösen döntöttek úgy, hogy a tesztkötelezettséget február végén megszüntetik.

Március közepéig a Kínából érkezőket szúrópróba-szerűen tesztelik, majd ezt az intézkedést is kivezetik.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

kína | koronavírus | korlátozás | európai unió | járványügyi intézkedés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom