Close
Párizs köszöni szépen, de nem kér többé a buszokból

Párizs köszöni szépen, de nem kér többé a buszokból

Barcelonához, Amszterdamhoz vagy Velencéhez képest nincs akkora bajban Párizs a turistainvázót illetően, mégis drasztikus lépést tervez a városvezetés: kitiltaná a buszokat a belvárosból.

Emmanuel Gregoire polgármester-helyettes kijelentette, hogy mostantól nem látják szívesen a buszokat Párizs szívében, mert az utóbbi időben rengeteg panasz érkezett a zajra, a forgalmi dugókra és a szmogra, ezek pedig nagyrészt a központban cirkáló turistabuszoknak köszönhetőek.

Nemcsak a távolsági buszokra vonatkozna a kitiltás, hanem a főbb nevezetességek között közlekedő, városnéző emeletes buszokra is.

A belváros felszabadítása érdekében a külső kerületekben parkolókat alakítanának ki, hogy aztán onnan tömegközlekedéssel jussanak el a turisták Párizs centrumába. Gregoire szerint a változások elkerülhetetlenek, amihez alkalmazkodniuk kell az utazási irodáknak is, a városba érkezőket pedig környezetkímélőbb eszközök (kerékpár, elektromos roller) használata felé terelnék.

Tisztában van vele, hogy a városnéző buszokra elsősorban az idősebb emberek miatt van szükség, és az esetleges kitiltás megnehezítené az idegenvezetők dolgát, de szerinte mindenkinek a város igényeihez kell igazítania a munkáját.

Az elmúlt évben Franciaország végzett a világ leglátogatottabb országait tömörítő lista élén (közel 90 millióan keresték fel), míg Párizsba szintén rekordot jelentő mennyiségű, 50 millió turista érkezett.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom