Close
Kivágták egy nottinghami ház falából Banksy hulahoppozó kislányt ábrázoló művét

Kivágták egy nottinghami ház falából Banksy hulahoppozó kislányt ábrázoló művét

El is szállították azt a képet, amelyet a világhírű utcaművész festett.

A tavaly októberben megjelent kép egy bicikligumival hulahoppozó kislányt ábrázol. John Brandler galériatulajdonos a BBC-nek azt mondta, hogy egy hat számjegyű összegért vásárolta meg a Banksy-képet, amelyet szakemberekkel vágatott ki a házfalból. Mint hozzátette, szeretné megóvni az graffitiművész alkotásait, szerinte ugyanis az utca ártalmaitól műanyag lappal védett kép hosszútávon penészedne és károsodna a szabadban.

Brandler – aki korábban az utcaművész több más művét, köztük egy Port Talbot-i garázs faláról a Seasons Greetings című alkotást is megszerezte – arról is beszélt a BBC-nek, hogy a hulahoppozó kislány képét még idén ki akarja állítani a suffolki Moyse’s Hall Múzeumban. A nottinghami városi tanács azon fáradozott, hogy az értékes falfestmény a településen maradhasson, de “semmilyen opció nem jött be”, így végül a háztulajdonos szabadon dönthetett arról, mi legyen a téglafal sorsa.

Az önkormányzat, amely kapcsolatban állt Banksy munkatársaival, úgy tudja, a művész nem akarta, hogy az alkotást eltávolítsák annak a háznak a faláról, ahová felfestette, és a tanács nem is tudott arról, hogy a képet tartalmazó falrész kivágását tervezik. A Nottingham Post című lap szerint a háztulajdonos megpróbálta eladományozni a Banksy-művet, tárgyalt is erről helyi szervezetekkel, jótékonysági csoportokkal, sőt országos testületekkel is, de a tárgyalások nem vezettek eredményre.

A névtelenség kérő tulajdonos azt mondta a lapnak, hogy végül az eladásból származó pénzt fogja felajánlani jótékony célokra.

Nagy port kavart korábban az a Sotheby’s-aukción lejátszódó esemény, mikor a Lány luftbalonnal című munkája után készült Banksy-festmény a leütést követően azonnal félig ledarálta saját magátA Bristolból származó graffitiművész pályája kezdetén gyakran rajzolt patkányokat és majmokat a metrókocsik falára.

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Időkapszulát helyeztek el a Magyar Zene Házában
Bezárták a budapesti Szent István Bazilikát
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom