Close
Kivágták egy nottinghami ház falából Banksy hulahoppozó kislányt ábrázoló művét

Kivágták egy nottinghami ház falából Banksy hulahoppozó kislányt ábrázoló művét

El is szállították azt a képet, amelyet a világhírű utcaművész festett.

A tavaly októberben megjelent kép egy bicikligumival hulahoppozó kislányt ábrázol. John Brandler galériatulajdonos a BBC-nek azt mondta, hogy egy hat számjegyű összegért vásárolta meg a Banksy-képet, amelyet szakemberekkel vágatott ki a házfalból. Mint hozzátette, szeretné megóvni az graffitiművész alkotásait, szerinte ugyanis az utca ártalmaitól műanyag lappal védett kép hosszútávon penészedne és károsodna a szabadban.

Brandler – aki korábban az utcaművész több más művét, köztük egy Port Talbot-i garázs faláról a Seasons Greetings című alkotást is megszerezte – arról is beszélt a BBC-nek, hogy a hulahoppozó kislány képét még idén ki akarja állítani a suffolki Moyse’s Hall Múzeumban. A nottinghami városi tanács azon fáradozott, hogy az értékes falfestmény a településen maradhasson, de “semmilyen opció nem jött be”, így végül a háztulajdonos szabadon dönthetett arról, mi legyen a téglafal sorsa.

Az önkormányzat, amely kapcsolatban állt Banksy munkatársaival, úgy tudja, a művész nem akarta, hogy az alkotást eltávolítsák annak a háznak a faláról, ahová felfestette, és a tanács nem is tudott arról, hogy a képet tartalmazó falrész kivágását tervezik. A Nottingham Post című lap szerint a háztulajdonos megpróbálta eladományozni a Banksy-művet, tárgyalt is erről helyi szervezetekkel, jótékonysági csoportokkal, sőt országos testületekkel is, de a tárgyalások nem vezettek eredményre.

A névtelenség kérő tulajdonos azt mondta a lapnak, hogy végül az eladásból származó pénzt fogja felajánlani jótékony célokra.

Nagy port kavart korábban az a Sotheby’s-aukción lejátszódó esemény, mikor a Lány luftbalonnal című munkája után készült Banksy-festmény a leütést követően azonnal félig ledarálta saját magátA Bristolból származó graffitiművész pályája kezdetén gyakran rajzolt patkányokat és majmokat a metrókocsik falára.

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Nem hiszed el, mennyit fog valaki egyetlen Bob Dylan-dalért fizetni
Valami egészen kivételes dologban gyönyörködhetünk az égen május utolsó napján
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom