Ezért tartott másfél évig, míg sikerült kivonulnia Oroszországból a vezető sörmárkának

A Heineken tavaly márciusban jelentette be, hogy kivonul Oroszországból, azonban, mint kiderült, a művelet nem olyan egyszerű.

Az orosz állam ugyanis szigorú feltételeket szabott, és nagyobb kedvezményekre szorította rá a cégeket az eszközeik eladásánál, és volt, amit le is foglalt. Állami irányítás alá került a Danone orosz leányvállalata és a Carlsberg helyi sörfőzdében való részesedése is.

A Heineken végül jelképes egy euróért adta el a létesítményeit és részvényeit az orosz Arnest csoportnak, ami háromszázmillió eurós veszteséget jelent a cégnek, de mint mondják, örülnek, hogy sikerült megfelelő vevőt találni.

Az Arnest csoport átvette a holland vállalat összes oroszországi létesítményét, köztük hét sörfőzdét, továbbá felelősséget vállalt az országban dolgozó mintegy 1800 alkalmazottért is, és foglalkoztatási garanciákat biztosított számukra a következő három évre.

"A közelmúlt fejleményei azt mutatják, hogy a nagyvállalatoknak jelentős kihívásokkal kell szembenézniük az Oroszországból való kivonuláskor" fogalmazott közleményben Dolf van den Brink, a Heineken vezérigazgatója.

Az Arnest Group jelentős fémdobozos csomagoló üzletág tulajdonosa, a legnagyobb orosz aeroszolgyártó, emellett kozmetikumokat és háztartási cikkeket értékesít.

Nem minden nagy cég akar ugyanakkor kivonulni Oroszországból, és úgy tűnik, a szankciókat is meg lehet kerülni bizonyos esetekben.

(Forrás: Reuters, MTI, képek: Unsplash, Getty Images)

kivonulás | Heineken | sör | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom