Ennek a strandételnek minden falatja maga a tökéletesség

A klubszendvics az egyik legnépszerűbb strandétel Európában. Legyen szó a Balatonról, a görög strandokról vagy Horvátország partjairól, a büfék kínálatában rendre megtalálhatjuk. A népszerűsége annak köszönhető, hogy nem spórolnak ki belőle semmit: a sonka, a szalonna mellett a lédús paradicsom, a ropogós saláta és az olvadt sajt teszi teljessé.

A klasszikus klubszendvics generációk óta fontos része a strandkultúrának. Ráadásul néhány egyszerű lépésben elkészíthető az alap szendvics, amit aztán további extra rétegekkel is felturbózhatunk.

Hozzávalók:

  • 6 szelet toast kenyér pirítva
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 csomag szeletelt sonka
  • 2 szelet sajt
  • 4 szelet pirított bacon
  • 1 paradicsom szeletelve
  • 2-3 salátalevél megmosva és feldarabolva
  • vaj

Elkészítése:

  1. A toastkenyereket vajjal megkenjük és serpenyőben megpirítjuk, majd elkezdjük a rétegezést.
  2. Az első rétegnél majonézzel kenjük meg a kenyér egyik oldalát, hogy aztán rátegyük a sonkát, a paradicsomot és a sajtot.
  3. A második rétegben a toast kenyeret követően jöhet újabb adag sonka, majd szalonna és saláta következik.
  4. Végül pedig egy szelet toastkenyérrel zárjuk a sort, hogy aztán az aranybarnára pirított szendvicset negyedekre vágjuk és fogpiszkálóval rögzítsük. Tökéletesre sült hasábburgonyával és ropogós savanyúsággal tálaljuk.

Az olaszok nemcsak a spagettiben és a pizzában verhetetlenek, hanem a szendvicsekben is. Bebizonyítjuk!

(Fotó: Getty Images)

klubszendvics | tipp | strandétel | szendvics | recept

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom