A klubszendvics az egyik legnépszerűbb strandétel Európában. Legyen szó a Balatonról, a görög strandokról vagy Horvátország partjairól, a büfék kínálatában rendre megtalálhatjuk. A népszerűsége annak köszönhető, hogy nem spórolnak ki belőle semmit: a sonka, a szalonna mellett a lédús paradicsom, a ropogós saláta és az olvadt sajt teszi teljessé.
A klasszikus klubszendvics generációk óta fontos része a strandkultúrának. Ráadásul néhány egyszerű lépésben elkészíthető az alap szendvics, amit aztán további extra rétegekkel is felturbózhatunk.
Hozzávalók:
- 6 szelet toast kenyér pirítva
- 4 evőkanál majonéz
- 1 csomag szeletelt sonka
- 2 szelet sajt
- 4 szelet pirított bacon
- 1 paradicsom szeletelve
- 2-3 salátalevél megmosva és feldarabolva
- vaj
Elkészítése:
- A toastkenyereket vajjal megkenjük és serpenyőben megpirítjuk, majd elkezdjük a rétegezést.
- Az első rétegnél majonézzel kenjük meg a kenyér egyik oldalát, hogy aztán rátegyük a sonkát, a paradicsomot és a sajtot.
- A második rétegben a toast kenyeret követően jöhet újabb adag sonka, majd szalonna és saláta következik.
- Végül pedig egy szelet toastkenyérrel zárjuk a sort, hogy aztán az aranybarnára pirított szendvicset negyedekre vágjuk és fogpiszkálóval rögzítsük. Tökéletesre sült hasábburgonyával és ropogós savanyúsággal tálaljuk.
Az olaszok nemcsak a spagettiben és a pizzában verhetetlenek, hanem a szendvicsekben is. Bebizonyítjuk!
(Fotó: Getty Images)
recept | tipp | szendvics | strandétel | klubszendvics
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!