Titkos konyhai praktikák, amiket csak a nagyiktól leshetünk el

A nagymamák süteményei legendásan finomak – nem véletlenül, hiszen rutinos kezeikben megannyi trükk bújik meg. A Jolly Joker-hozzávaló pedig az a nagy adag szeretet, amivel még inkább megízesítik a desszerteket.

De mik lehetnek azok az apró praktikák, amiket csak a nagyik tudnak? Mutatjuk!

Sütőpapírt használnak

Amikor tortát sütnek, gondosan méretre vágják a sütőpapírt, azzal bélelik ki a tepsit, így amikor a tészta készre sül, csak egy mozdulat, és máris eltávolíthatják róla.

Játszanak a textúrával

A sütemények tetejére gyakran szórnak kristálycukrot, kókuszreszeléket vagy apróra vágott diót. Ettől a desszert teteje roppanni fog, a sütemény puha és lágy lesz, a hozzá adott szósz pedig fantasztikusan krémessé tesz minden falatot.

Titkos összetevők

Minden nagyinak megvannak a maga titkos összetevői, amik első hallásra furcsák, a valóságban azonban tökéletesen működnek. A habcsók esetében például, ha egy kevés ecetet adunk a tojáshabhoz, megőrzi a gyönyörű fehér színét.

Citrom és narancshéjak, mint varázslatos hozzávalók

A tésztának egészen különleges ízt ad, ha citrom, vagy narancshéjat reszelünk bele. Nem írja a recept? Sebaj, a végeredmény garantáltan tökéletes lesz!

Sütőpor helyett szódabikarbóna

A nagyik gyakran szódabikarbónát használnak a sütőpor helyett, aminek köszönhetően a tészta puha, ruganyos állagú lesz.

A fránya légbuborékok

A nagyik tökéletesen tudják, hogy a légbuborékok meglepetéseket okozhatnak a sütemények belsejében. Éppen ezért mielőtt beteszik a piskótát a sütőbe, néhányszor óvatosan odaütögetik a konyhapulthoz a sütőformát, így a légbuborékok nagy részét el tudják távolítani.

Sosem szárad ki

Igazán zseniális, mégis egyszerű trükknek köszönhető, hogy a nagymamák süteménye sosem fojtós, száraz. Ha a sütő aljára, egy hőálló tálba vizet teszünk, gőz keletkezik, így a süti nem fog kiszáradni.

(Forrás: TasteOfHome, fotók: Getty Images)

praktika | nagymama | tippek | trükkök | konyha

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom