Close
Ázsiai ihletésű csúcsteákkal jön a Konyhakör következő vacsorája

Ázsiai ihletésű csúcsteákkal jön a Konyhakör következő vacsorája

Szokás szerint nem éppen hétköznapi helyszínen tölthetjük el az estét a Konyhakör jóvoltából. 

A Konyhakörről azt érdemes tudni, hogy rendszerint szokatlan ételeket szolgálnák föl olyan extravagáns helyeken, ahol alapból aligha vacsoráznánk. Röviden így foghatjuk meg a 2014-ben alapított sorozat lényegét, amely egyszerre kreatív, művészi, könnyed és szabad – nem utolsósorban pedig egyedi gasztronómiai élményt ad.

A szülinapi programkollekciójuk második darabja március 21-én az Equinox Tea House lesz. Az esemény ízvezetőiként Tálos Gábor, Erdődi Zoltán és Nádudvari Martin érkezik, akik Ázsia-ihletésű teapárosítással várnak harmincöt vendéget az asztal köré a Hold utcai HPS21 kultúrszalonjában, amely egykoron a főváros egyik első biztosítójának színtere volt.

A résztvevők közül a Zhao Zhou-hoz köthető Tálos Gáborról a közelmúltban írtunk már: Ázsia iránti érdeklődése a nyolcvanas évek végére nyúlik vissza, 1988-tól öt évet tanult Pekingben, huszonévesen pedig bejárta Tibetet és Indiát is, a Lánchídnál található teázója pedig egyike azoknak a helyeknek Budapesten, amelyek szintézisben vannak a világ metropoliszaival, olyan városokban is megállná a helyét, mint Berlin, New York vagy Tokió.

Még nem ismertek a menü, a teák, illetve a vacsora további részletei, úgyhogy érdemes rendszeresen nézegetni az esemény oldalát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pálfi Balázs, Hartyányi Norbert)

tea | vacsora | HPS21 kultúrszalon | tálos gábor | ázsia

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ingyen elérhető a magyarok egyik legkedvesebb filmje

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram