Kamilla ezt a két hozzávalót tiltotta ki a koronázási menüből

Már csak másfél hét és megkoronázzák III. Károly királyt. A május 6-i eseményre lázasan készül az Egyesült Királyság és az uralkodói pár is, akik komolyan beleszólnak abba, mi szerepeljen az ünnepi menüsorban.

Két olyan étel van, amely Kamilla fia szerint nem szerepel majd a koronázási étlapon. Ez pedig a fokhagyma és a csili. Tom Parker Bowles, a The News Agents nevű podcastban beszélt arról, hogy a király hitvese nem szereti sem a csilit, sem pedig az intenzív, erős fűszereket, a fokhagymát pedig, ahogy fogalmazott,

társadalmi okokból, a kellemetlen lehelet megelőzése érdekében száműzik.

Kamilla fia beszélt arról is, a király felesége milyen ételeket kedvel, ezek szerint

kifejezetten szereti a halakat és a friss zöldségeket, különösen azokat, amelyeket a háztáji kertjében termesztettek.

Nem szokatlan, hogy a királyi család tagjai kerülik a fűszeres ételeket, hiszen azokért Erzsébet királynő sem rajongott. Sőt, az uralkodók és a személyzetük is arra törekszik, hogy az étkezések zökkenőmentesek legyenek, a fogások ne okozzanak kellemetlen gyomorpanaszokat, ezért többnyire tiltólistán vannak kagylók, a különleges húsok, az ismeretlen vizek, valamint a túl fűszeres és egzotikus ételek.

Ami viszont biztosan szerepelni fog a koronázási menüben, az a pite, amelynek pontos receptjét ebben a cikkünkben írjuk meg. A nagy napra egy egészen különleges whisky is készült, egy londoni szálloda pedig nem mindennapi utazási csomagot kínál a jeles alkalomkor.

(Forrás: The daily meal, fotók: Getty)

koronázási menü. | király | károly | kamilla | uralkodó | koronázás

FOLYTASD EZZEL

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában
Hirdetés