Közel vagyunk ahhoz, hogy a „nyaralás” szitokszó legyen

Ez az egész karantén kezd egy elhúzódó kísérletre hasonlítani, ami szándékos kegyetlenség egy olyan néppel szemben, amely egyre nagyobb nyomás alatt van, és egyre idegesebb – mondta egy brit képviselő.

Tegnap újabb utazási korlátozásokat jelentettek be Nagy-Britanniában, ennek apropóján az angol utazási miniszter, Grant Shapps azt mondta, hogy az angoloknak fel kell készülniük arra, hogy „se belföldön, se külföldön” ne foglaljanak le utazásokat idén nyáron. A karácsony óta szigorú korlátozások között élő emberek nem fogadták jól a híreket, és még konzervatív párttársai sem kímélték a minisztert megszólásaikban.

Ma reggel az egészségügyi miniszter, Matt Hancock igyekezett csillapítani a kedélyeket, és azt nyilatkozta, a kollégáival mindent megtesznek, hogy lehessen vakációzni a nyáron, igaz, azt is hozzátette, erre nincs semmiféle garancia. "Ez olyasvalami, amit az emberek megértenek, főleg a tavalyi események után. Az emberek tényleg tudják, miért van ez."

Némileg borzolta a kedélyeket, amikor kiderült:

Hancock már lefoglalt magának és családjának egy cornwalli nyaralást.

Cornwall szép vidék

Hancock nem visszakozott amiatt sem, hogy egy olyan szigorú rendeletcsomagot jelentettek be, amely többek között tíz év börtönnel sújtja azokat, akik az országba való belépéskor nem vallják be, hogy vírusszempontból veszélyeztetett országból érkeznek.

A közhangulatot meglovagolva több konzervatív képviselő azonnal kritizálta a megszólalásokat, Sir Charles Walker szerint a javaslat, hogy az emberek ne foglaljanak le nyaralásokat, "túlzó és elfogadhatatlan".

"Tavaly nyaralásokat foglaltunk le, amikor nem volt vakcina. Most a csapból is vakcinák folynak, és azt halljuk, hogy ne menjünk nyaralni. Ez furcsa és idegesítő."

Sir Walker azt is hozzátette, hogy az egész karantén kezd egy elhúzódó kísérletre hasonlítani, ami egy alaposan tanulmányozott és szándékos kegyetlenség egy olyan néppel szemben, amely egyre nagyobb nyomás alatt van és egyre idegesebb.

Egy másik képviselő azt nyilatkozta, hogy közel vagyunk ahhoz, hogy a "nyaralás" szitokszóvá váljon.

Február tizedikén nagyon szigorú ki- és beutazási korlátozásokat is bevezettek az országban, Magyarország viszont egyelőre nincs azon helyek listáján, amelyek veszélyeztetettek lennének az úgynevezett dél-afrikai és brazil vírus megjelenésének szempontjából. Az angol turisták kedvenc célpontjai – Spanyolország, az Amerikai Egyesült Államok, Franciaország és Olaszország – viszont ott vannak a feketelistán.

Lehet, hogy idén egy angolt sem fognak látni Ibizán?

Nagy-Britanniában eddig közel 14 millió embert oltottak be, ami sok szakértő szerint optimizmusra ad okot. Paul Hunter mikrobiológus professzor szerint ha április végére befejeződik az ötven felettiek oltása, akkor a szigorú utazási tilalmakat fel lehet oldani.

Az utazások korlátozása miatt érintett szektorok sem örültek a híreknek, hogy megtörténhet egy „második elveszett nyár” is. Michael O’ Leary, a Ryanair vezetője azt nyilatkozta a Sky News-nak, hogy "ha május végére befejeződik az ötven felettiek beoltása, akkor őszintén szólva nem lehet majd megindokolni az emberek szabadságjogainak korlátozását, és arra kényszeríteni őket, hogy

otthon üljenek, miközben a koronavírus jelentette kockázatokat már nagyban megszüntették."

Eközben Budapest újranyitási csomaggal készül, a kormány is bejelentett olyan intézkedéseket, amelyek segítik a bajba jutott vendéglátói szektort. Ugyanakkor maguk a vendéglátósok kevésbé derűlátók a jövőt illetően.

(Forrás: Sky News)

Anglia | koronavírus | nyaralás | lezárás | nyár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom