Új vasúti és autópályahíd épül a magyarok kedvenc úti célján, aminek örülni fognak a turisták

Tavaly egy Pelješac-félszigetre vezető hidat adtak át, néhány év múlva pedig egy újabb épül Krk szigetéhez. Az ehhez kapcsolódó tanulmányok és forgalmi dokumentációk elkészítésére most nyílt pályázatot írtak ki.

A híd a tervek szerint a Mala Vrata-csatornán ível át, és a Laterna-félszigeten végződik, a hozzá kapcsolódó utak pedig elérik a szintén építésre váró új omišalji kikötői terminált is. A projekt már régóta körvonalazódik Tengermellék-Hegyvidék megye (Primorsko-goranska) területrendezési tervében, a pályázatra pedig a január 29-i határidőig várják a jelentkezőket.

A már elkészült Krk-híd

A már meglévő Krk híd az új út megépülése után is működik majd, de a forgalom jelentősen csökkenni fog rajta.

Az új híd a korábbi tervek szerint kétszintes lesz, a felső szinten közlekednek az autók, alul pedig a vonatok.

A teljes folyamat az építkezéssel együtt várhatóan legalább öt évet vesz igénybe, ebből a környezeti hatástanulmány körülbelül két év, a teljes megvalósíthatósági tanulmány pedig nagyjából három év. Ezután következnek az építési tenderek, majd a tényleges kivitelezés.

Az Isztriai-félsziget, a szomszédos szigetek és a Kvarner-öböl rengeteg kevéssé ismert gyöngyszemet rejt, amilyenek például ezek a velencei hangulatú városkák.

(Forrás: Croatia Week, képek: Getty Images)

 

vasút | autópálya | sziget | híd | Horvátország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom