Újabb impozáns listán kapott helyet a főváros

Nemrég készült el a Tripadvisor egyik legújabb Travellers’ Choice összeállítása, amelyben a történelmi, művészeti és kulturális szempontból legizgalmasabb úti célokat gyűjtötték össze a turisták értékelései alapján.

A lista mindig az előző évi értékelésekből alakul ki, az idei helyezetteken keresztül így az is látható, milyen trendek alakultak ki, milyen újdonságok kerültek az utazók fókuszába 2022-ben, és ha esetleg lemaradtunk volna valamelyikről, még nem késő pótolni. Ehhez nem is kell messzire mennünk, mert Budapestet ott találjuk a hetedik helyen.

Az első helyre pedig a 2800 éves, középkori erődfallal körülvett marokkói város, Fez került, amely egykor az ország szellemi központja volt, óvárosa pedig a kulturális örökség része.

Hangulatát a kanyargós, labirintusszerű utcák és a hatalmas, csempézett kapuk határozzák meg, és itt találjuk a világ legrégebbi felsőoktatási intézményét, az Al-Karaouine Egyetemet is,  amelyet a legendák szerint egy bizonyos Fatima al-Fihri alapított 859-ben. De a városban láthatunk még jó néhány hasonló, varázslatosan díszített iskolát, vagyis medreszét, és ha ott járunk, érdemes megnéznünk a híres bőrcserző-gyárakat is.

Persze, itt nem kell megállnunk, mert a lista igen gazdag. Íme, az első tíz helyezett:

1. Fez

2. Jeruzsálem

3. Athén

4. Dublin

5. Dzsaipur, India

6. Kuba

7. Budapest

8. Berlin

9. Sevilla

10. Colombo, Srí Lanka

Budapest egyébként nemrég erre, korábban pedig erre a listára került fel.

(Forrás: East Bay Times, képek: Getty Images)

 

kulturális | Travellers' Choice Awards | úti cél | tripadvisor | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom