Close
Óceánjáró épül azoknak, akik egy életen át utaznának a világ körül

Óceánjáró épül azoknak, akik egy életen át utaznának a világ körül

A Storylines lakóhajógyártó és a horvát Brodosplit 547 lakásos, úszó luxustársasházat épít MV Narrative néven.

A 230 méteres hajót cseppfolyósított földgáz hajtja majd, és első útja hat kontinenst és több száz célállomást érint, melyeken egy-öt napig állomásozik majd. Az elképzelés szerint az útvonal a Napot követi, vagyis a hajó első útjának iránya attól az évszaktól függ, amelyben elindul.

Az úszó komplexumban lesz posta, iskola, könyvtár, kórház, bank és irodahelyiségek is helyet kapnak, de persze a szórakozásról sem feledkeztek meg.

Húsz étterem és bár valamint több medence is várja a lazítani vágyókat, a fedélzeti kikötőben a saját motorcsónakok mellett bowlingpálya, hidropóniás kert, szabadtéri fitneszrészleg, jógaterasz és futópálya található. Persze, mindebben nem merülnek ki a feltöltődéi lehetőségek, mert minden idők legnagyobb (tízezer négyzetméteres), gyógyfürdővel, edzőteremmel és anti-aging-klinikával felturbózott óceánjárós wellnessközpontjában is el lehet engedni a napi fáradalmakat.

A legkisebb lakások 22 négyzetméteresek, a legnagyobb rezidencia pedig 183 négyzetméteres, négyhálószobás és kétszintes. A legolcsóbb stúdiólakások egymillió dollárnál kezdődnek, míg a legnagyobb nyolcmillió dollárba kerül, korlátozott számban bérleti szerződést is lehet kötni 24 évre 647 ezer dollártól (260 millió forinttól).

Ezt az ökotudatos úszó luxusotthont James Bond is imádná, ezért a tutajszállodáért pedig fél Európa rajong, de Dubajban is kitaláltak valamit, ami új szintre emeli a luxust.

(Forrás: Robb Report, Business Insider, képek: Storylines/Robb Report)

óceánjáró | lakások | Storylines

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram