Close
James Bond is imádná ezt az ökotudatos úszó luxusotthont

James Bond is imádná ezt az ökotudatos úszó luxusotthont

Félig hajó, félig futurisztikus kapszula ez a környezettudatos, vízen úszó lakosztály. 

Láttunk már ugyan víz alatt berendezett szállodát vagy éttermet, de ez az elsőre merész vállalkozásnak tűnő Anthenea sem egy hétköznapi szálláslehetőség.

A világ első környezettudatos úszó luxuslakosztályaként aposztrofálják, amelyet egyébként étteremként, éjszakai klubként vagy spáként is használhat a tulajdonosa, attól függően, milyen hangulatban van.

A kör alakú úszó otthon ötlete egy Jean-Michel Ducancelle nevű építész fejéből pattant ki, aki inspirációként az 1977-es James Bond-film (A kém, aki szeretett engem) óceánimádó gazemberének víz alatti barlangját jelölte meg. A hosszú évek alatt kifejlesztett, teljesen önellátó Antheneát öt napelemmel szerelték fel, melyek az elektromos motort és a hajóban használt mechanikus rendszereket működtetik.

Odabent három fő lakóteret alakítottak ki. A hangulatos nappali a kényelmes bútorok mellett kapott egy bárt, illetve a víz alatti világra kitekintő ablakokat, az éjszakai zóna pedig egy természetesen kör alakú ágyat és mellé fürdőkádat. A lépcsőkön át megközelíthető relaxációs részlegen pedig egy 360 fokos tetőtéri szolárium csábítgat, melyet egyszerre akár tizenkét vendég is használhat.

Nagyszerű hír a tengeribetegeknek, hogy a hajó stabilizáló ballasztjának köszönhetően ők is nyugodtan élvezhetik a fedélzeten tartózkodást.

Az érdeklődők az Anthenea franciaországi bemutatótermében nézhetik meg a vízen lebegő luxuskapszulát, esetleg a jövő évi cannes-i filmfesztiválon, ahol a valószínűleg felbukkan majd. Az ára a The Hollywood Reporter szerint 480 ezer dollár.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Anthenea, Curbed.com)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom