Close
James Bond is imádná ezt az ökotudatos úszó luxusotthont

James Bond is imádná ezt az ökotudatos úszó luxusotthont

Félig hajó, félig futurisztikus kapszula ez a környezettudatos, vízen úszó lakosztály. 

Láttunk már ugyan víz alatt berendezett szállodát vagy éttermet, de ez az elsőre merész vállalkozásnak tűnő Anthenea sem egy hétköznapi szálláslehetőség.

A világ első környezettudatos úszó luxuslakosztályaként aposztrofálják, amelyet egyébként étteremként, éjszakai klubként vagy spáként is használhat a tulajdonosa, attól függően, milyen hangulatban van.

A kör alakú úszó otthon ötlete egy Jean-Michel Ducancelle nevű építész fejéből pattant ki, aki inspirációként az 1977-es James Bond-film (A kém, aki szeretett engem) óceánimádó gazemberének víz alatti barlangját jelölte meg. A hosszú évek alatt kifejlesztett, teljesen önellátó Antheneát öt napelemmel szerelték fel, melyek az elektromos motort és a hajóban használt mechanikus rendszereket működtetik.

Odabent három fő lakóteret alakítottak ki. A hangulatos nappali a kényelmes bútorok mellett kapott egy bárt, illetve a víz alatti világra kitekintő ablakokat, az éjszakai zóna pedig egy természetesen kör alakú ágyat és mellé fürdőkádat. A lépcsőkön át megközelíthető relaxációs részlegen pedig egy 360 fokos tetőtéri szolárium csábítgat, melyet egyszerre akár tizenkét vendég is használhat.

Nagyszerű hír a tengeribetegeknek, hogy a hajó stabilizáló ballasztjának köszönhetően ők is nyugodtan élvezhetik a fedélzeten tartózkodást.

Az érdeklődők az Anthenea franciaországi bemutatótermében nézhetik meg a vízen lebegő luxuskapszulát, esetleg a jövő évi cannes-i filmfesztiválon, ahol a valószínűleg felbukkan majd. Az ára a The Hollywood Reporter szerint 480 ezer dollár.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Anthenea, Curbed.com)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom