Close
Öt tanács lakóautózáshoz

Öt tanács lakóautózáshoz

A lakóautó az utazás szabadságát és a végtelen lehetőségek érzését biztosítja. Azok pedig, akik ráéreznek ennek az ízére, soha többé nem akarnak majd szűkös járatokhoz vagy közlekedési menetrendekhez igazodni. Ha azonban úgy döntünk, belevágunk egy furgon vagy lakóautó átalakításába, érdemes néhány hasznos tanácsot megfogadnunk.

Tanuljunk mások tapasztalataiból!

Az átalakítási munkák gondos tervezést és funkcionális szemléletmódot igényelnek, de hatalmas segítségünkre lehet a közösségi média és a YouTube is,

ahol már rutinos lakóautózók osztják meg hasznos tanácsaikat, tapasztalataikat, hogy kihozhassuk a maximumot a jármű adottságaiból.

Az átalakításra több időt szánjunk!

Az átalakítás mindig több időt igényel, mint amennyit előzetesen kalkuláltunk.

Éppen ezért számoljunk a lehető legtágabb határidővel a munka befejezésére, így nem teszünk magunkra felesleges nyomást!

Maximalizáljuk a tárolókapacitást!

Gondoljuk át, mi mindent szeretnénk magunkkal vinni az utazásra, majd tervezzük meg, ezeket hol fogjuk tárolni!

Az ágy alatti helyek például tökéletesek nagyobb, ritkábban használt tárgyak elhelyezésére, de a falra szerelt polcok, kosarak és hálók is jó szolgálatot tehetnek.

Fektessünk be jó minőségű berendezésekbe!

A jó minőségű alapanyagok és alkatrészek számos bosszúságtól kímélhetnek meg bennünket.

Érdemes különösen nagy figyelmet szentelni a kopóalkaterészek időben történő cseréjére is, hiszen nincsen annál bosszantóbb dolog, mint álmaink útját feladni pusztán azért, mert a lakóautónk lerobbant valahol az úton.

Nem lesz mindig minden tökéletes

Az utazásaink nem mindig zajlanak majd úgy, ahogyan azt elterveztük, hiszen például az időjárás is bármikor keresztülhúzhatja a számításainkat.

A lakóautós élet azonban sosem monoton, a magasságok és a mélységek folyton váltakoznak, így mindig tartogat valami kihívást vagy fantasztikus élményt.

A lakóautós utazások soha nem látott népszerűségnek örvendenek, azon túlmenően pedig, hogy maximális szabadságot biztosítanak az utazók számára, segítségükkel még a nagy tömegeket is elkerülhetjük úgy, hogy közben páratlan természeti környezetben gyönyörködhetünk. Összeállításunkban öt olyan útvonalat mutatunk be, ami remekül bejárható lakóautóval, és életre szóló élményt nyújthat.

(Fotók: Getty Images)

tippek | utazás | kaland | vanlife | lakóautó

FOLYTASD EZZEL

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Ez várhat ránk az idén a horvát és osztrák sípályákon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram