Close
Ezt a négy kérdést tedd fel, mielőtt lakókocsival nekivágsz a világnak!

Ezt a négy kérdést tedd fel, mielőtt lakókocsival nekivágsz a világnak!

Kíváncsi vagy, milyen lehet az élet szabadon, egyetlen lakókocsival? Ez a fajta nomád életvitel sokakat vonz, ám hosszabb távon annál kevesebbek tartanak ki mellette.

A lakókocsis vándorélet tökéletes választás lehet azoknak a digitális nomádoknak, akik munka közben járnák be a világot. Van azonban néhány kérdés, amire nem árt választ találni, mielőtt lakókocsis útra indulunk.

Hosszabb távon mennyire kényelmes egy lakóautó?

Manapság már igazán modern kialakítású lakókocsikat is lehet vásárolni vagy bérelni, azokat pedig, amelyek saját tulajdonban vannak, a praktikum és az egyedi igények szerint át is lehet alakítani.

Van, aki inkább nagyobb ágyat, más több tárolóhelyet vagy egy apró home office-t szeretne, megint mások a házi kedvenceiket viszik magukkal, így számukra szeretnének kialakítani egy kis területet.

Valójában a szerkezeti átalakításokat leszámítva csak a képzelet szabhat határt.

Hol érdemes letelepedni éjszakára vagy éppen a digitális nomádok munkaidejének kezdetére?

Számos lehetőség áll rendelkezésre, kezdő lakókocsis utazók számára azonban egyértelműen a kempingek ajánlhatók. Vannak úgynevezett lopakodó- vagy vadkempingezők is, akik kerülik a kijelölt helyeket, és inkább egy kevésbé feltűnő helyen, lakó- vagy kereskedelmi területen pihennek meg éjszakára.

Fontos azonban ebben az esetben is meggyőződni a terület közbiztonságáról és a parkolás szabályosságáról.

Hol lehet tisztálkodni?

A lakókocsik többségében kis fürdőhelyiség található, ahol az apró zuhanykabin és mosdókagyló mellett toalett is van.

Ha a miénkben nincs, érdemes úgy összeállítani az útvonalat, hogy az gyakran haladjon el olyan létesítmények és kempingek mellett, ahol a tisztálkodás megoldható.

Hogyan lehet fenntartható a lakókocsis utazás?

Már számos helyen lehet bérelni elektromos vagy akár napkollektorral is felszerelt lakókocsikat, amelyek alapvetően is elősegítik a fenntartható utazást. Akkor is tehetünk azonban az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért, ha olyan lakóautóval vágunk neki az útnak, amely hagyományos üzemanyaggal működik.

Ebben az esetben fordítsunk nagyobb figyelmet arra, hogy kevesebb hulladékot termeljünk, hogy ne pazaroljuk a vizet, és a helyi kiskereskedőktől vásároljunk!

 

Kipróbálnád, milyen a vanlife a valóságban? Nem vagy egyedül. A koronavírus miatt a repülés a szokásosnál is bonyolultabbá vált, ráadásul a biztonság és az egészségünk fontosabb, mint valaha. És hogyan utazhatnánk biztonságosabban, mint egy autó relatíve zárt utasterében? A road tripek, azaz autós utazások új aranykora köszöntött be, ehhez pedig az ideális eszköz egy lakóautó. Körbejártuk, mit érdemes tudni a lakóautó-bérlésről, mennyibe kerül, és mivel jár.

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Egy japán milliárdos jóvoltából ingyen megkerülheted a Holdat
Felszólították a bicikliversenyzőket, hogy innentől ne örüljenek ölelkezve
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom