Close
Öt remek lakókocsiút kalandorok számára

Öt remek lakókocsiút kalandorok számára

A lakókocsis utazások soha nem látott népszerűségnek örvendenek, azon túlmenően pedig, hogy maximális szabadságot biztosítanak az utazók számára, segítségükkel még a nagy tömegeket is elkerülhetjük úgy, hogy közben páratlan természeti környezetben gyönyörködhetünk. Összeállításunkban öt olyan útvonalat mutatunk be, ami remekül bejárható lakókocsival, és életre szóló élményt nyújthat.

Három ország, 805 kilométer

A Svájcból induló, Franciaországon áthaladó és Olaszországba megérkező 805 kilométeres út során Európa legszebb hegyvonulataival, leggazdagabb kulturális örökségével és talán legjobb gasztronómiai kínálatával ismerkedhetünk meg.

Érdemes a lakókocsis kirándulást Genfben kezdeni, majd innen délre indulva Franciaországot megcélozni.

Az egyik legfelejthetetlenebb pillanata az utazásnak a Mont Blanc alagúton történő áthaladás, melynek végén Olaszországban bukkanhatunk fel. Az itáliai körút során érdemes ellátogatni Firenzébe, Milánóba, hogy aztán visszakanyarodhassunk az Alpok felé.

Észak-Skócia felvidékei, 805 kilométer

A 66-os út néven ismert útvonal Skócia északi partvidékét járja végig Invernessig.

A több mint nyolcszáz kilométeres utat változatos hegyek, titokzatos lápok, misztikus felvidéki puszták, látványos dombvidékek tagolják.

Király út, 1450 kilométer

Észak-Európa legfontosabb kelet-nyugati kereskedelmi útja volt korábban a Király út, amely a norvég hegységtől egészen az oroszországi Szentpétervárig vezet.

Skandináv szakasza 1450 kilométer, a lakókocsival pedig Oslón, Stockholmon, a svéd Åland-szigeteken és Helsinkin is áthaladhatunk.

Fehér homok, türkiz tenger 575 kilométeren keresztül

Cairnsból Townsville-be, az Airlie Beachre vezet a legszebb tengerparti lakókocsis útvonal, amely a Nagy Korallzátonyt köti össze a Wet Tropics esőerdővel.

A Világörökség részeként számontartott vidéken áthaladva a Mission Beach gyönyörű fehér homokja és csillogó türkizkék tengere garantáltan elrabolja a szívünket. Érdemes megállni a Hinchinbrook-szigeten, ahol felejthetetlen kirándulásokat tehetünk, közben pedig varázslatos úszóhelyekre bukkanhatunk.

Seattle-ből és Los Angeles-be, 1827 kilométer

A világ egyik legismertebb lakókocsis utazását érdemes északon kezdeni és onnan haladni dél felé. A Csendes-óceán mentén futó utak nemzeti parkokon, vörösfás erdőkön, strandokon, hatalmas metropoliszokon és sejtelmes kisvárosokon vezetnek keresztül.

Érdemes időt szánni a Lincoln-öböl felfedezésére, San Francisco meghódítására, végül pedig beteljesíthetjük az amerikai álmot Los Angelesben.

Kipróbálnád, milyen a vanlife a valóságban? Nem vagy egyedül. A koronavírus miatt a repülés a szokásosnál is bonyolultabbá vált, ráadásul a biztonság és az egészségünk fontosabb, mint valaha. És hogyan utazhatnánk biztonságosabban, mint egy autó relatíve zárt utasterében? A road tripek, azaz autós utazások új aranykora köszöntött be, ehhez pedig az ideális eszköz egy lakóautó. Körbejártuk, mit érdemes tudni a lakóautó-bérlésről, mennyibe kerül, és mivel jár.

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

útvonal | lakókocsi | utazás | nagy sztori | túra

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram