A világ egyik legbiztonságosabb úti célja itt van a szomszédunkban

Hatvannégy országot értékeltek a természeti katasztrófák, a közúti balesetek, a gyilkosságok áldozatainak száma, a terrorizmus, az egészségügyi infrastruktúra és a nők biztonsága alapján.

A Which? Travel brit termék tesztoldal az STC tanácsadó cég adatait felhasználva állította össze a listát, amelynek élén Svájc végzett, köszönhetően a politikai stabilitásnak, az erőszakos cselekmények alacsony számának és a jó egészségügyi ellátásnak.

A második helyen Izland áll, majd Norvégia, Portugália és a szomszédos Szlovénia következik.

Az első tíz helyezett szinte mindegyike Európában található, ezzel a kontinens továbbra is a világ legbékésebb régiója. A top tízbe nem európaiként csak Új-Zéland és Szingapúr került fel.

A skála másik végén Jamaika áll, ahol a gyilkossági ráta mintegy hatvanszor magasabb, mint Svájcban. Hasonló okból nem szerepelt jól Brazília, Dél-Afrika és Mexikó, míg a Fülöp-szigetek a természeti katasztrófák fokozott kockázata miatt került a lista aljára.

Jamaika

A statisztikák ugyanakkor azt mutatják, hogy az autóbalesetek nagyobb kockázatot jelentenek, mint a terrorizmus, és míg a középmezőnyben szereplő országokban, például Thaiföldön, Indiában, Srí Lankán, Jordániában és Tunéziában viszonylag alacsony a gyilkosságok száma, közlekedési balesetekben nagyon sokan halnak meg.

Az egyedül utazó nők számára Izland a legbiztonságosabb, míg Egyiptom a legkevésbé biztonságos ország.

Magyarország Ciprus és Észtország után a 23., egy hellyel megelőzve Nagy-Britanniát.

Íme, az első húsz helyezett:

 1. Svájc
 2. Izland
 3. Norvégia
 4. Portugália
 5. Szlovénia
 6. Finnország
 7. Új-Zéland
 8. Dánia
 9. Szingapúr
 10. Ausztria
 11. Németország
 12. Svédország
 13. Ausztrália
 14. Kanada
 15. Spanyolország
 16. Belgium
 17. Csehország
 18. Hollandia
 19. Olaszország
 20. Franciaország

Nemrég egy másik lista is készült Európa legbiztonságosabb városairól, ahol Svájc szintén előkelő helyen végzett, de kevésbé egyértelmű helyezettek is szerepelnek rajta.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images, Unsplash)

úti célok | szlovénia | Svájc | legbiztonságosabb | 2023

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom