Close
A világ egyik legbiztonságosabb úti célja itt van a szomszédunkban

A világ egyik legbiztonságosabb úti célja itt van a szomszédunkban

Hatvannégy országot értékeltek a természeti katasztrófák, a közúti balesetek, a gyilkosságok áldozatainak száma, a terrorizmus, az egészségügyi infrastruktúra és a nők biztonsága alapján.

A Which? Travel brit termék tesztoldal az STC tanácsadó cég adatait felhasználva állította össze a listát, amelynek élén Svájc végzett, köszönhetően a politikai stabilitásnak, az erőszakos cselekmények alacsony számának és a jó egészségügyi ellátásnak.

A második helyen Izland áll, majd Norvégia, Portugália és a szomszédos Szlovénia következik.

Az első tíz helyezett szinte mindegyike Európában található, ezzel a kontinens továbbra is a világ legbékésebb régiója. A top tízbe nem európaiként csak Új-Zéland és Szingapúr került fel.

A skála másik végén Jamaika áll, ahol a gyilkossági ráta mintegy hatvanszor magasabb, mint Svájcban. Hasonló okból nem szerepelt jól Brazília, Dél-Afrika és Mexikó, míg a Fülöp-szigetek a természeti katasztrófák fokozott kockázata miatt került a lista aljára.

Jamaika

A statisztikák ugyanakkor azt mutatják, hogy az autóbalesetek nagyobb kockázatot jelentenek, mint a terrorizmus, és míg a középmezőnyben szereplő országokban, például Thaiföldön, Indiában, Srí Lankán, Jordániában és Tunéziában viszonylag alacsony a gyilkosságok száma, közlekedési balesetekben nagyon sokan halnak meg.

Az egyedül utazó nők számára Izland a legbiztonságosabb, míg Egyiptom a legkevésbé biztonságos ország.

Magyarország Ciprus és Észtország után a 23., egy hellyel megelőzve Nagy-Britanniát.

Íme, az első húsz helyezett:

 1. Svájc
 2. Izland
 3. Norvégia
 4. Portugália
 5. Szlovénia
 6. Finnország
 7. Új-Zéland
 8. Dánia
 9. Szingapúr
 10. Ausztria
 11. Németország
 12. Svédország
 13. Ausztrália
 14. Kanada
 15. Spanyolország
 16. Belgium
 17. Csehország
 18. Hollandia
 19. Olaszország
 20. Franciaország

Nemrég egy másik lista is készült Európa legbiztonságosabb városairól, ahol Svájc szintén előkelő helyen végzett, de kevésbé egyértelmű helyezettek is szerepelnek rajta.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images, Unsplash)

legbiztonságosabb | szlovénia | Svájc | úti célok | 2023

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram