Close
Bár az árak az egekben vannak, adót legalább nem kell fizetni ebben a városban

Bár az árak az egekben vannak, adót legalább nem kell fizetni ebben a városban

Az emberek itt úgy érzik, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk még akkor is, ha nem kevés pénzből gazdálkodhatnak.

Ahogyan már korábban is írtunk róla, világszerte húszezer ember válaszolt a Time Out magazinnak a városuk életével kapcsolatos különböző kérdésekre a múzeumoktól kezdve az éjszakai életen át a biztonságig. A felmérés arra is kíváncsi volt, hogy a lakosok mennyire találják borsosnak az árakat a városban, ahol élnek.

A válaszokból pedig úgy tűnik, Dohát érzékelik a legdrágábbnak az ott élők, akiknek 97 százaléka panaszkodott a magas árakra. De miért kell ott olyan mélyen a zsebükbe nyúlniuk az embereknek? Az egyik legfontosabb tényező, hogy

a legtöbb élelmiszert importálni kell, mivel ott nem terem meg, így jóval többe kerül.

Ugyanakkor a mérleg másik oldalán is találunk valamit: a lakosoknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, tehát a fizetésükből elvileg többet tarthatnak meg, mint a világ átlagpolgárai.

A második legdrágábbnak érzékelt város Auckland lett, míg a harmadik helyre Stockholm került. Ez a felmérés teljes egészében az emberek szubjektív benyomásaira hagyatkozott, ami alapján a legolcsóbb városok listáját is összeállították. Ha pusztán az árakból indulunk ki, akkor kissé más eredményt kapunk.

(Forrás: Time Out, képek: Unsplash)

doha | stockholm | legdrágább városok | drága városok | felmérés

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram