Close
Bár az árak az egekben vannak, adót legalább nem kell fizetni ebben a városban

Bár az árak az egekben vannak, adót legalább nem kell fizetni ebben a városban

Az emberek itt úgy érzik, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk még akkor is, ha nem kevés pénzből gazdálkodhatnak.

Ahogyan már korábban is írtunk róla, világszerte húszezer ember válaszolt a Time Out magazinnak a városuk életével kapcsolatos különböző kérdésekre a múzeumoktól kezdve az éjszakai életen át a biztonságig. A felmérés arra is kíváncsi volt, hogy a lakosok mennyire találják borsosnak az árakat a városban, ahol élnek.

A válaszokból pedig úgy tűnik, Dohát érzékelik a legdrágábbnak az ott élők, akiknek 97 százaléka panaszkodott a magas árakra. De miért kell ott olyan mélyen a zsebükbe nyúlniuk az embereknek? Az egyik legfontosabb tényező, hogy

a legtöbb élelmiszert importálni kell, mivel ott nem terem meg, így jóval többe kerül.

Ugyanakkor a mérleg másik oldalán is találunk valamit: a lakosoknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, tehát a fizetésükből elvileg többet tarthatnak meg, mint a világ átlagpolgárai.

A második legdrágábbnak érzékelt város Auckland lett, míg a harmadik helyre Stockholm került. Ez a felmérés teljes egészében az emberek szubjektív benyomásaira hagyatkozott, ami alapján a legolcsóbb városok listáját is összeállították. Ha pusztán az árakból indulunk ki, akkor kissé más eredményt kapunk.

(Forrás: Time Out, képek: Unsplash)

drága városok | felmérés | doha | auckland | legdrágább városok

FOLYTASD EZZEL

Ezért veszélyes nyilvános wifire felcsatlakozni

Annyira tele van Olaszország, hogy az utolsó napernyőkért folyik a küzdelem

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom