Close
Ebből az európai országból lehet a legkönnyebben utazni

Ebből az európai országból lehet a legkönnyebben utazni

Az olasz állampolgárok vízum és útlevél nélkül léphetnek be a világ 45 országába, akárcsak a magyarok. De ez még nem minden.

Olaszországé lett a legerősebb útlevél az egész európai kontinensen VisaGuide.World útlevélindexe szerint, amelynek első helyén Szingapúrt, a másodikon pedig Japánt találjuk.

Az olaszoknak elég felmutatniuk a személyi igazolványukat vagy még arra sincs szükségük, ha a schengeni övezet vagy az Unió országaiba, az európai mikroállamokba (Andorrába, Monacóba, San Marinóba és a Vatikánba) akarnak utazni vagy Albánia, Egyiptom, Grúzia, Gibraltár, Koszovó, Moldova, Montenegró, Észak-Macedónia, Szerbia, Tunézia, Törökország az úti céljuk.

Csupán három olyan országot találunk, ahonnan ennél több országba lehet utazni csak személyivel: Németországot (51), Lengyelországot (50) és Franciaországot (49).

Az olaszoknak ugyanakkor csak 28 országba kell vízumot kiváltaniuk, és 100 államba léphetnek be vízum nélkül, például az Egyesült Királyságba, Barbadosra, Hongkongba, Izraelbe, Indonéziába és Marokkóba.

A lista elejét egyébként európai országok uralják, Olaszország után Finnország, Németország, Spanyolország, Dánia, Luxemburg, Ausztria és Svédország következik.

Úgy tűnik, az, hogy mennyibe kerül egy útlevél, nem függ össze azzal, hogy hány helyre lehet vele eljutni.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

legerősebb | Európa | útlevélindex | olaszország | útlevél

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram