Close
Így fog kinézni a turistaosztály a világ következő leghosszabb repülőjáratán

Így fog kinézni a turistaosztály a világ következő leghosszabb repülőjáratán

A Qantas a tervek szerint 2025-ben indítja el közvetlen járatát Sydney és London között, amelyet átveszi majd a világ leghosszabb járatának címét, menetidőben körülbelül egy órát verve rá a jelenlegi rekorderre.

Most a leghosszabb járat a Szingapúr és New York közötti, amelynek menetideje 18 óra 50 perc. A Qantas Sydney-London útja 20 óráig tart majd. Egy ilyen hosszú repülést nagyon nem mindegy, hogy milyen körülmények között tölt el az ember. Most ez is kiderült.

Először is a gépeken szokásos háromszáznál is több helyett csak 238 ülőhely lesz: hat az első osztályon egy-egy-egy-es elrendezésben, 52 az üzleti osztályon egy-kettő-egy-ben, negyven prémium turistaosztályú kettő-négy-kettő-ben és 140 turistaosztályú három-három-három-ban.

A turistaosztályon három centivel hosszabb lesz a lábtér a szabványosnál, vagyis összesen 84 centis.

Minden ülésnél lesz Bluetooth és ingyenes Wi-Fi, így aki nem tud elaludni, az ledarálhat egy-két sorozatot. Erre azért is szükség lehet, mert energetizáló ételekkel, a világítással és a hőmérséklettel tovább „tartják ébren“ az utasokat, hogy így enyhítsenek a jetlagen.

A turistaosztályon „wellnesszónák” is lesznek, amelyekben képernyőről vetített nyújtógyakorlatokat végezhetnek az utasok.

A nyújtózás pedig az egyik a kulcsfontosságú dolgok közül, amelyekre egy-egy hosszú repülőúton muszáj odafigyelni.

(Forrás és képek: CNN)

qantas | new york | a világ leghosszabb | sydney | repülőút

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram