Itt a magyarázat, miért ülnek alkalmanként a kezükre a légiutas-kísérők

Amennyiben ne adj' isten, baj történik, jól jön, ha felveszik ezt a pozíciót.

"Gondolkodtál már azon, hogy miért ül a légiutas-kísérő személyzet a kezén felszállás és leszállás közben?" – tette fel a kérdést Henny Lim, a Fülöp-szigeteki Cebu Pacific légitársaság légiutas-kísérője egy TikTok-posztban.

Ezt a testhelyzetet "merevítő pozíciónak" hívják, aminek első lépése a biztonsági öv becsatolását jelenti, aztán a felegyenesedés következik, miközben a kezeiken ülnek laza karokkal, a lábaik pedig laposan a földön vannak. Ezekben a pillanatokban egyébként újra átgondolják azt is, mit kell tenniük vész esetén.

Azért veszik fel ezt a pózt, hogy ha utóbbi bekövetkezik, csökkentsék a sérülés kockázatát.

"A cél az, hogy a testet merev pózban tartsuk, így ha egy nem várt vészhelyzetben bármilyen ütközés érné, kevésbé sérülne" – mondja a légikísérő.

"Ezáltal a test mozgása korlátozott marad, így kisebb a sérülés esélye, ha ütközés következne be" – folytatja, hozzátéve, hogy az utaskísérők nyilván nem maradnak végig a kezükön ülve, ha a levegőben valami baj történik és cselekedniük kell.

Az utazás, mint tudjuk, szélesebb látókört biztosít a világról, egyben alkalmazkodást is igényel. Utóbbi azt jelenti, hogy indulás előtt ajánlott utánanézni a helyi kulturális normáknak, az éttermi etikettnek és a nyelvnek. Az alábbi bosszantó szokásokat pedig mindenképp javasolt ejteni.

(Forrás: NY Post, fotók: Getty Images)

légiutas-kísérők | ülés | leszállás | magyarázat | utazás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom