Itt a magyarázat, miért ülnek alkalmanként a kezükre a légiutas-kísérők

Amennyiben ne adj' isten, baj történik, jól jön, ha felveszik ezt a pozíciót.

"Gondolkodtál már azon, hogy miért ül a légiutas-kísérő személyzet a kezén felszállás és leszállás közben?" – tette fel a kérdést Henny Lim, a Fülöp-szigeteki Cebu Pacific légitársaság légiutas-kísérője egy TikTok-posztban.

Ezt a testhelyzetet "merevítő pozíciónak" hívják, aminek első lépése a biztonsági öv becsatolását jelenti, aztán a felegyenesedés következik, miközben a kezeiken ülnek laza karokkal, a lábaik pedig laposan a földön vannak. Ezekben a pillanatokban egyébként újra átgondolják azt is, mit kell tenniük vész esetén.

Azért veszik fel ezt a pózt, hogy ha utóbbi bekövetkezik, csökkentsék a sérülés kockázatát.

"A cél az, hogy a testet merev pózban tartsuk, így ha egy nem várt vészhelyzetben bármilyen ütközés érné, kevésbé sérülne" – mondja a légikísérő.

"Ezáltal a test mozgása korlátozott marad, így kisebb a sérülés esélye, ha ütközés következne be" – folytatja, hozzátéve, hogy az utaskísérők nyilván nem maradnak végig a kezükön ülve, ha a levegőben valami baj történik és cselekedniük kell.

Az utazás, mint tudjuk, szélesebb látókört biztosít a világról, egyben alkalmazkodást is igényel. Utóbbi azt jelenti, hogy indulás előtt ajánlott utánanézni a helyi kulturális normáknak, az éttermi etikettnek és a nyelvnek. Az alábbi bosszantó szokásokat pedig mindenképp javasolt ejteni.

(Forrás: NY Post, fotók: Getty Images)

sérülés | repülés | magyarázat | légiutas-kísérők | ülés

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom