Budapest Európa legjobb kávézós városai közé került

Erre talán nem számítottunk.

Az Ubuy meglehetősen alapos kutatást végzett annak érdekében, hogy meghatározza a legjobb európai fővárosokat – kávézáshoz. A kontinens legjobbjait tartalmazó lista az egyes városokban található kávézók, a napsütéses órák száma (ez azért fontos, hogy kiderüljön, mennyi idő van a szabadban kávézni), valamint egy csésze kávé ára alapján állt össze.

"A kávézók lehetővé teszik, hogy többet tudjunk meg Európa csodálatos városainak kultúrájáról, és  alkalmasak arra is, hogy mindezt a hagyományos turistaszpotokon kívül tegyük" – mondta Faizan Khan, az Ubuy szóvivője. "Emellett, ha többet akarsz megtudni az európai kávékultúráról, olyan fővárosokba is eljuthatsz, ahová eddig talán eszedbe sem jutott volna elmenni."

Na de, hol vannak ezek a városok, ahová mindenképpen el kell utazni és belekóstolni a helyi kávékultúrába?

Az első helyen talán némi meglepetésre a görögországi Athén végzett.

A nem kevesebb, mint 404 helyi kávézó és a júniustól augusztusig tartó 1080 órányi napsütés miatt a görög főváros ideális hely arra, hogy megtaláld és élvezd a kávét. Athén után a portugáliai Lisszabon következik, ahol egy csésze kávét átlagosan 2,04 dollárért (736 forintért) lehet kapni. A harmadik helyen az olaszországi Róma áll 405 kávézóval, 915 napsütéses órával, és ott egy csésze kávé pedig átlagosan mindössze 1,89 dollárba (682 forintba) kerül.

A top tízbe bekerült a magyar főváros is, ahol a rangsorolók szerint 260 kávézóból lehet választani, egy csésze átlagban 1.37 dollárba (494 forintba) kerül, a napsütéses órák száma június és augusztus között 776.

A teljes lista így fest:

1. Athén, Görögország
2. Lisszabon, Portugália
3. Róma, Olaszország
4. Madrid, Spanyolország
5. Nicosia, Ciprus
6. Budapest, Magyarország
7. Andorra la Vella, Andorra
8. Tirana, Albánia
9. Pozsony, Szlovákia
10. Monaco
11. London, Anglia
12. Prága, Csehország
13. Bukarest, Románia
14. Berlin, Németország,  és Reykjavik, Izland
16. Varsó, Lengyelország
17. Szófia, Bulgária
18. Helsinki, Finnország
19. Bécs, Ausztria, és Kisinyov, Moldova
21. Stockholm, Svédország
22. Belgrád, Szerbia, és Riga, Lettország

TikTok-trendként indult, és mára az egész internetet felrobbantotta a dalgona kávé, amelynek minden kortya annak ellenére kelt hétköznapi luxusérzést, hogy az égvilágon semmilyen különleges alapanyag nem szükséges hozzá.

(Forrás: Thrillist, fotók: Getty Images)

legjobb | budapest | kávézók | európai | kultúra

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom