Close
Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

A Skytrax elkészítette éves listáját.

A felmérés szerint ismét, immár hetedik alkalommal lett a világ legjobb légitársasága a Qatar Airways, és a Singapore Airlines is megtartotta a második helyet, míg a harmadik helyre feljött az Emirates. A Skytrax 2022-es rangsora szerint a világ húsz legjobb légitársasága sorrendben:

 1. Qatar Airways
 2. Singapore Airlines
 3. Emirates
 4. ANA
 5. Qantas
 6. Japan Airlines
 7. Turkish Airlines
 8. Air France
 9. Korean Air
 10. Swiss
 11. British Airways
 12. Etihad Airways
 13. China Southern
 14. Hainan Airlines
 15. Lufthansa
 16. Cathay Pacific
 17. KLM
 18. EVA Air
 19. Virgin Atlantic
 20. Vistara

Az európai légitársaságok közül a Turkish Airlines érte el a legjobb helyezést tíz helyet javítva a tavalyihoz képest,

az EU-s légicégek közül pedig az Air France két hellyel került előrébb a tavalyi tizedikhez képest. A nagyobb európaiak közül a Swiss a  tavalyi 18. helyről került előre, a British Airways megtartotta a 11. helyét, a Lufthansa pedig – amely idén nyáron elveszítette a korábban megelőlegezett ötcsillagos minősítését – két helyet rontva a 15. lett.

A KLM a 16.-ról a 17.-re csúszott vissza, a Virgin Atlantic öt helyet javítva lett a 19., a Finnair pedig tíz helyet javítva futott be a 21. helyre. Az európaiak közül érdemes még megemlíteni a LOT-ot, amely a tavalyi 68.-ról a 73. helyre szorult vissza.

A világelsőség mellett a Qatar Airways nyerte egyebek mellett a legjobb üzleti osztály, valamint az üzleti várók mezőnyében a legjobb ételkínálat kategóriát, emellett a közel-keleti régió legjobb légitársasága címet is. A legjobb első osztály és a legjobb légiutaskísérők díját az idén a Singapore Airlines kapta, a legtisztább fedélzet pedig a japán ANA gépein vár az utasokra a Skytrax szerint. A prémium turistaosztályáért a Virgin Atlantic, a turistaosztályért pedig az Emirates kapta az első díjat.

A diszkont légitársaságok rangsorát az Air Asia vezeti, utána következik (sorrendben) a Scoot, a Southwest, a Ryanair, az Indigo, a Vueling, az Easyjet, a Jet2 és a Jetstar.

A Wizz Air nem került be legjobb húsz diszkont légitársaság közé, az összetett top százas listában három helyet javítva a 93. lett a magyar gyökerű fapados, míg a rivális Ryanair a 40., az Easyjet az 55. helyre futott be. A szabadidős légitársaságok közül a török Sun Express lett az első, az amerikai légitársaságok közül a Delta Air Lines érte el a legjobb helyezést, ami a világranglistában a 24. helyre volt elegendő. A legjobb légitársaságfüggetlen üzleti váró a budapesti reptéren is jelenlévő Plaza Premium Lounge Heathrow-n működő egysége lett.

A Skytrax World Airline Awards globális utaselégedettségi felmérés, amely világszerte, különféle területeken ellenőrzi a légitársasági szolgáltatások és termékek minőségét. A minősítést minden esetben az utasok anonim, egységes rendszerű véleménynyilvánításának alapján határozzák meg. Egyesek azonban kritikusak a felmérés hitelességével szemben. A teljes idei lista itt tekinthető meg.

Az év legjobb repülőterét itt találjuk, és az is kiderült, melyek voltak a nyár legmegbízhatóbb légitársaságai Nagy-Britanniában.

(Forrás: Airportal, képek: Getty Images, Unsplash)

légitársaságok | Skytrax | légitársaság | a világ legjobb | Qatar Airways

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram