Ezeknél az európai légitársaságoknál a legkevesebb a késés és a járattörlés

Az OAG nevű utazási adatszolgáltató összeállította Európa legpontosabb légitársaságainak listáját.

Értékelésük szerint tavaly az első helyen az Eurowings végzett, amelynek pontossága tavaly 95,26 százalékos volt. Ezzel nyolc helyet és több mint tizenöt százalékot javított 2019-hez képest.

A második helyen az Iberia légitársaság végzett 86,54, a harmadikon pedig az Air Europe 84,44 százalékos pontossággal. Ugyanakkor mindkét cég kevesebb járatot törölt, mint az Eurowings, ahol 3,6 százalék volt az arány, amivel a német cég jóval az egy százalékos európai átlag felett áll, és egyben a legtöbb járattörlés is hozzá fűzödik. E tekintetben az Iberia bizonyult a legjobbnak 0,03 százalékkal.

A pontosság szerinti tízes listába bekerült még az Austrian Airlines (81,05 százalék), ITA Airways (79,59 százalék), Norwegian Air Shuttle (79,12 százalék), Finnair (77,36 százalék), Pegasus Airlines (75,07 százalék), LOT (74,75 százalék) és a KLM (73,06 százalék).

2019 óta ugyanakkor a légitársaságok pontossága Európában több mint két százalékot esett vissza.

Összességében az európai legpontosabb európai légitársaság globálisan a harmadik helyen szerepel, lemaradva a dél-afrikai Safair (95,30 százalék) mögött, míg a Garuda Indonesia 95,63 százalékos pontossági mutatóval az első helyre kapaszkodott fel a 2019-es második helyről. A világszintű top tízbe bekerült még a Thai AirAsia, a dél-koreai Jeju Airlines, az All Nippon Airways és a Japan Airlines, a Copa Airlines, az Iberia és a LATAM.

Európa legpontosabb repterei a stuttgarti, a dublini, a máltai, a római Ciampino, a trondheimi Vaernes, a szintén norvég stavangeri és bergeni, a ciprusi ercan, a dán billundi és a Bordeaux–Mérignac repülőtér voltak.

Ha úgy adódnak, hogy sokat kell várnos a reptéren, ezekben a városokban bátran felfedezőútra indulhatsz.

(Forrás: Schengen Visa Info, OAG, képek: Unsplash, Getty)

legpontosabb | reptér | Európa | járattörlés | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom