Kiderült, melyik város nevét a legnehezebb kiejteni a világon

Világszerte több mint hatezer nyelvet beszélnek, ha pedig a különböző dialektusokat is hozzáadjuk, hétezernél is több lesz ez a szám. Nem csoda, ha ebben a bábeli zűrzavarban akad néhány szó, ami különösen kifog a külföldieken.

A WordTips szókereső weboldal kutatást készített arról, hogy mely márkák, zenészek, filmsztárok, sportolók és városok nevét tanulják meg a legnehezebben a külföldiek. Ehhez pedig a világ legnagyobb kiejtés-szótárát, a forvo.com-ot hívták segítségül.

Rákerestek a százezer főnél nagyobb népességgel bíró városokra, ha pedig egy országban nem volt ilyen település, akkor a tíz legnépesebb várost választották ki. Miután összeállították a listákat, azt nézték meg, hogy hányszor hallgatták meg a felhasználók az adott helyekhez tartozó hanganyagot, hogy megtanulják a helyes kiejtést.

Mindebből úgy tűnt,

Rio De Janeiro a világ legnehezebben kiejthető városa,

melynek nevét mintegy hétmilliószor hallgatták meg az online nyelvtanulók. A portugál köztudottan nem könnyű nyelv, különösen ami a kiejtést illeti. Brazília különböző régióiban ráadásul némiképp egymástól eltérően formálják a szavakat, így nem csoda, hogy sok ember érzi úgy, segítségre van szüksége ehhez a kulturális kalandhoz.

A második helyezett Tokió jelentős hátránnyal követi a dél-amerikai várost, ezt "csak" több mint négymillióan hallgatták meg. 1.8 millóan voltak kíváncsiak Chicago és Dublin hangzására, London és Edinburgh 1,7 milliós, Buenos Aires 1,5 milliós, Melbourne 1,3 milliós, Medellin 841 ezres, míg Barcelona 805 ezres hallgatótábort vallhat magáénak.

Kíváncsiak lennénk, hogy a magyar városok mekkora problémát okoznak a külföldieknek. Ha erről nem is, arról hallhattunk tőlük, hogy mit gondolnak a magyar nyelvről.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Unsplash)

nyelvtanulás | városok | kiejtés | online | rio de janeiro

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom