Magyarországon találjuk a világ egyik hivatalosan is legpihentetőbb helyét

Egy wellness-élményeket értékelő szakosodott weboldal új kutatást végzett, hogy megtalálja az egyes országok legpihentetőbb úti céljait.

A Spa Seekers azt számolta össze, hogy hányszor használták a "relaxing" szót az online utazási értékelésekben, és a legtöbb említéssel rendelkező helyszínek lettek az országgyőztesek. Ezután az országgyőztesekből globális és regionális rangsort állítottak össze.

Az izlandi Kék lagúna

Az első helyezett a világhírű, izlandi geotermikus gyógyfürdő, a Kék lagúna lett, amelyet 4050 alkalommal jelöltek  a "pihentető" szóval.

A lenyűgöző természeti táj mellett fényűző wellnesslétesítmények, szauna és gőzfürdő gondoskodik a tökéletes pihenésről, a híres fehér iszapot pedig bőrmegújító, mélytisztító kezelésekhez használják.

Izland után nem sokkal maradt le a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda 3581 említéssel,

majd az angliai Thermae Bath Spa és az új-zélandi Hanmer Springs Thermal Pools következik.

Hanmer Springs

A legjobbak listáján ugyanakkor nem csak gyógyfürdők kaptak helyet, hanem parkok és botanikus kertek is: a franciaországi Luxembourg-kert, a szingapúri Gardens by the Bay és az ausztráliai Royal Botanic Gardens Victoria is felkerült az első huszonötbe.

A legpihentetőbb kontinens Európa lett, ahol a tíz legjobb úti cél közül hat található. Európát Észak-Amerika követte nyolc hellyel a top huszonötben, köztük a Costa Rica-i Tabacon Hot Springs, a kanadai Stanley Park és az Egyesült Államokban található Strawberry Park Hot Springs.

Így alakult az első tíz helyezett listája:

  1. Kék lagúna, Izland (4050 említéssel)
  2. Széchenyi Gyógyfürdő, Magyarország (3581 említéssel)
  3. Thermae Bath Spa, Anglia (3457)
  4. Luxembourg-kert, Franciaország (1828)
  5. Retiro park, Spanyolország (1781)
  6. Gardens by the Bay, Szingapúr (1138)
  7. Hanmer Springs Thermal Pools, Új-Zéland (1113)
  8. St Stephen's Green park, Írország (1104)
  9. Jardin Majorelle, Marokkó (1061)
  10. Royal Botanic Gardens Victoria, Ausztrália (950)

A Széchenyi fürdő rendszeresen szerepel a legjobb gyógyvizeket rangsoroló listákon, de Budapest egyébként sem szűkölködik a látványosságokban.

(Forrás: Travel and Leisure, Spa Seekers, képek: Getty Images)

legpihentetőbb | pihenés | gyógyfürdő | Széchenyi Gyógyfürdő | úti cél

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom